nyirvas5

Megnyitotta kapuit a Reményhír Közösségi Ház Nyírvasváriban. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió kezdeményezéseként és annak gondozásában működő közösségi ház cigányok és nem cigányok számára nyújt hitéleti és kulturális programok megszervezésére lehetőséget.

A közösségi ház, amely imaházként is szolgál, gyümölcse sok imádságnak és fizikai munkának. A Reményhír Közösségi Ház működésének célja, hogy a misszió áldás legyen Nyírvasváriban.

A Reményhír Közösségi Házat július 7-én felszentelési ünnepség keretében adta át az MPE Országos Cigánymisszió (MPE OCM), mely ünnepségen részt vett az MPE OCM vezetősége, a helyi hívek, a helyi és környező településekről érkező érdeklődők. A helyi önkormányzat részéről Tornyák János képviselő tisztelte meg jelenlétével az épület avatási-ünnepségét. Tornyák képviselő örömét fejezte ki a közösségi ház megnyitásáért. „Örömmel figyeltük, ahogyan serényen dolgoztak a ház felújításán a hívek. Kívánom, hogy legyen áldás mindazok életén, akik nem mulasztják el a segítségnyújtást, akik mindig készen állnak arra, hogy akár szavakkal, akár cselekedetekkel megmutassák, hogy a közösségnek, a közösségi életnek mindig van értelme.” – fejezte ki elismerését az önkormányzati képviselő.

Az Országos Cigánymisszió vezetői Bibliai igékkel buzdították a vendégeket a hitelvek megtartására, közösségépítésre, valamint arra, hogy keresztényekként is legyenek hasznos tagjai a társadalomnak. Durkó Albert misszióvezető beszédében hangsúlyozta, hogy ebben a házban az embereknek Isten szeretetével kell, hogy találkozzanak. „Az Atya velünk van, Ő az, aki mögénk áll, aki megvéd bennünket. Az Atya szeretete biztonságot ad, az Atya szeretete kihoz a félelemből, a reménytelenségből. Az Atya szeretete többet ad, mint, amit bármikor tapasztaltál. És ha benned van az Atya szeretete, kell, hogy az Atya szeretetét sugározd a körülötted lévők felé” – buzdította tevékeny életre a hallgatóságot az Országos Cigánymisszió vezetője.

Az Ünnepi istentisztelet keretében sor került a Reményhír Közösségi Házban működő imaház első bemerítésére. A bemerítő medencében Fábián Márk Tamás lelkipásztor, misszióvezető helyettes merítette be Szőcsi Krisztiánt, aki Isten és ember előtt vallotta meg Krisztusba vetett hitét.

Az ünnepség az épület táblájának leleplezésével ért véget, mely momentummal a Reményhír Közösségi Ház ünnepélyesen át lett adva a szolgálatra hasznos és gyümölcsöző működésre Nyírvasváriban.

P. R.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »