remenyseghaza_01

Kárpátalja, Gát település. Itt épül a Reménység Háza közösségi épület. 2011. szeptember 5-től 10-ig tett látogatást ott az MPE Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálata és az Építő Követek. A látogatásnak kettős célja volt: egyrészt az építkezésben való fizikai részvétel, másrészt megismerni azt a munkát, amit László Imre és felesége végez a cigány táborban (ahogyan ők nevezik). Ők a Déli Baptista Szövetség (USA) misszionáriusaiként végeznek szolgálatot a cigány emberek között.

A Reménység Háza közösségi épületként fog működni, ahol istentiszteleti alkalmak, bibliaórák, gyermekfoglalkozások stb. lesznek tartva. A tervekben szerepel egy helyiség kialakítása, ahol egészségügyi ellátást is biztosíthatnak a rászorulóknak. Annál is inkább szükség van a közösségi házra, mert jelenleg egy cigány család biztosítja a helyet az istentiszteleti alkalmaknak. Hála Istennek, hogy ez a hely már kicsinek bizonyult a nagy érdeklődésre való tekintettel!

Minden népcsoportnak megvan a saját kultúrája, hagyománya stb., amely legtöbbször az Isten Igéjével nincs összhangban. Ezért is fontos, hogy megismerjék az Isten Igéjét, és mindehhez formálódjon át az életüknek minden területe. Isten különleges áldását tapasztaltuk meg a táborban, az ott töltött időszak alatt.

Krizsanyik Győző

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések