A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és a Roma Networks (Cigánymissziós Hálózat) tavaly szeptemberben Békésen rendezte meg a 2. Európai Cigánymissziós Konferenciát, ahol 27 ország cigánymissziós munkatársai vettek részt. Ezen a konferencián minden képviselt országból kijelöltek 1-2 személyt, akik a későbbiekben hazájuk cigánymisszióit képviselik majd a Roma Networks által szervezett programokban.

Március 29-31. időszakban Belgrádban, a Hriscansko Udruzenje Beograd (Belgrádi Keresztény Egyesület) Bibliaiskolájának épületében találkoztak ezek az ország-képviselők, hogy bemutatkozzanak, jobban megismerjék a Roma Networks látását és megbeszéljék a további teendőket.

A nyitó alkalmon Miki Kamberovic, a Roma Networks Irányító Bizottságának szerbiai tagja mutatta be egy rövid prezentáción keresztül a Roma Networks látását, misszióját, ami nem más, mint hálózatépítés, kapcsolatépítés és kutatás azzal a céllal, hogy hirdessük az Evangéliumot és láthassuk roma közösségek átváltozását egész Európában. Ezt követően Isten dicsőítése következett közös énekekkel és imádkozással.

Az utána következő időszakban a képviselt országok egymás után mutatták be az országukban zajló cigánymissziós tevékenységek jelenlegi helyzetét, eredményeit, hiányosságait, valamint a közben feltett kérdésekre is válaszoltak.

Miután az egymással már korábban is jó kapcsolatban lévő országokat 1-1 csoportba beosztották, ezek a csoportok félrevonultak, és csoportonként megbeszélték a jövőbeni teendőket, lehetőségeket, kötelességeket. Többek között általában eldöntötték 1-1 regionális találkozó lehetséges időpontját és helyszínét. Miután a csoportok újra találkoztak, beszámoltak a megbeszélések eredményeiről, jövővel kapcsolatos terveikről.

Az utolsó nap záró eseménye az ország-képviselők megáldása, kiküldése és közös Úrvacsora vétel volt. Durkó Albert, az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetője szolgált Isten Igéjéből, őszintén megszólította a szolgálatban megfáradtakat, buzdította a hallgatóságot, majd őszinte imára hívta fel az ott lévőket. Az ezt követő Úrvacsora vétel a résztvevők számára megerősítés, az egység kifejeződése volt, és sokakat mélyen érintett lelkileg.

A találkozó után többen is beszámoltak róla, milyen nagyra értékelik ezt a találkozót, milyen jó volt új kapcsolatokat építeni, egymással testvéri közösségben lenni.

Bízunk benne, hogy mindenható Istenünk az elkezdett jó munkát tovább folytatja majd bennünk és általunk, hogy minél több ember megismerje Istent, és akit elküldött, Jézus Krisztust.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »