pettend_ruhaadomany_20101125_01

„Tudjuk pedig, hogy azoknak, a kik Istent szeretik, minden javukra van, mint a kik az ő végzése szerint hivatalosak” (Róma 8,28). Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Országos Cigánymisszió és a Reményhír Alapítvány munkatársai már nem először járnak a Baranya megyei kis faluban Pettenden. Békési Endre, a Szeretetszolgálat vezetője meg is jegyzi: „Szeretek ide jönni, végtelen kedves emberek élnek itt, óriási szükségben.” És valóban, a kis falu lakossági mutatója a 2008-as adatok szerint 150 főt számlált. A helyzet itt jártunk óta mit sem változott, buszközlekedés, élelmiszerbolt továbbra sincs, viszont a maroknyi kis gyülekezet Istenhez való ragaszkodása töretlen.

„Sokat imádkozunk értetek mióta itt jártatok” – mondja Nagy Bernadett, aki saját lakását ajánlotta fel a gyülekezeti alkalmak megtartása céljából. Testvére, István, a gyülekezet pásztora jelenleg kórházban van, vele most nem találkozhattunk, de őrá is gondolva – miután kipakoltuk a ruhaadományt – elcsendesedtünk és imádkoztunk.

És valóban igaz Istenünk minden beszéde! Javunkra van a szegénység, javunkra van a betegség, a fájdalom, minden, ami az élő Isten felé emeli megfáradt tekintetünk. Javunkra vannak az ország vezetői, városunk vezetői, a főnökeink a munkahelyünkön, a munkatársak a tehetős emberek és javunkra vannak a szegények. Sokszor elcsüggedünk a nehézséges helyzetekben, és ha a körülményeinkre tekintünk, valóban azt látjuk, hogy minden okunk meg van a kétségbeesésre, de Isten Lelke ilyenkor így vigasztal: „Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből, a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Minden te útaidban megismered őt, akkor ő igazgatja a te útaidat. Ne légy bölcs a te magad ítélete szerint, féld az Urat, és távozzál el a gonosztól” (Példabeszédek 3, 5-7).

pettend_ruhaadomany_20101125_02

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések