Május 6-án az MPE Országos Cigánymisszió sarkadi házicsoportjának tagjai ismét közös alkalomra gyűltek össze. Az Istent dicsőítő dalok, és az imádságok után az igei szolgálat következett, melynek alapja az első parancsolat volt. Ezt a 2. Mózes 20:3. versében találjuk: “Ne legyenek néked idegen Isteneid én előttem!”.

Ha életünk középpontjába nem Istent helyezzük, hanem valami mást, az azt jelenti, hogy idegen istent imádunk. Sok minden lehet ez: pénz, vagyon, üzlet, de lehetnek ezek akár szeretteink, barátok, szülők, rokonok, és még a házastárs és a gyermek is, ha ők Isten helyét foglalják el. Nem beszélve arról, ha önmagunkat tesszük mindenek elé. De ugyanilyen veszélyt jelenthet, ha a karrierünket tarjuk a legfontosabbnak. Életünk akkor nyer igazi értelmet, ha az egyetlen középpontja, célja, értelme csakis Isten.

Sötét László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »