ukrajnalatogatas

A hazánkba érkezett ukrajnai menekültek megsegítése mellett az otthon maradott rászorulókat is támogatni kívánja a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió. A szervezet vezetősége az ukrajnai Nagyszőlősön járt, hogy felmérje az igényeket, és megszervezzék a jótékonysági akció lebonyolítását.

Szeretnénk azokat az embereket is támogatni, akik a háború okozta katasztrófák miatt ugyan nem hagyták el a hazájukat, de mégis nagyon komoly szegénységben, nélkülözésben élnek. A mostani utazásunk célja az volt, hogy felmérjük, hogy milyen formában tudunk a lehető leghatékonyabban támogatást nyújtani mindazoknak, akiknek szükségük van rá” – emelte ki Durkó Albert, misszióvezető, aki Berki András misszóvezető-helyetessel, Surman László missziós igazgatóval, valamint Durkó Szabolccsal, a Mégis Remény Egyesület elnökével tett látogatást Nagyszőlősön.

Az OCM delegációjának tagjai a helyi pünkösdi püspökkel folytattak tárgyalást, majd pedig ellátogattak az egyik roma gyülekezet alkalmára is. Mint kiderült elsősorban tartós élelmiszeradományra és ruhákra van szükség, amiből várhatóan három nagyobb szállítmány érkezik majd a misszió  szervezésében,  és támogatásával Ukrajnába.

Kocsány Roland

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »