hencida20170127_01

2017. január 20-án este 20.00 óra után K. Béláné gáborjáni roma nő lakása kigyulladt és a tetőszerkezete leégett. A berendezés is károsodott, illetve nagyobb része megsemmisült. A bent lévő ruházatok szintén tönkrementek, eláztak. A családnak biztosítása nem volt.

A lakásban három generáció, 11 fő élt közös háztartásban, 6 kiskorú gyermek és 5 fő felnőtt. A család a tűzeset után K. Béláné fiához és menyéhez költözött Gáborjánban. A családtagok közmunkások és gyesen lévő személyek, valamit családi pótlékban részesülő egyének.

A helyi önkormányzat szakképzett közmunkásai segítségével jelenleg is igyekszik a lakást helyreállítani és lakhatóvá tenni.

A sikeres karácsonyi gyűjtési akciónkon felbuzdulva munkatársaimmal úgy gondoltuk, hogy segítünk a bajba jutott családon. Ismét gyűjtést szerveztünk, melynek következtében sikerült a család részére 12 zsák adományt gyűjtenünk, melynek nagyobb része ruházat, továbbá fekhely, ágynemű volt.

Az adományt 2017. január 27-én a Gáborjáni Önkormányzat járművei segítségével sikerült eljuttatni a bajba jutott családnak, amit ők nagy örömmel fogadtak, hiszen ilyenkor minden segítség jól jön. Mi pedig látva a könnyes szemeket éreztük, hogy a lehető legjobb helyre jutott a segítség.

Salamon Józsefné, Hencida

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »