inarcs_keszsegfejleszto_trening_2013_04

Önismeret és a kommunikációs készségek fejlesztését tűztük ki célul azon a 30 órás tréningen, amin inárcsi hátrányos helyzetűek vehettek részt. Az augusztus 5-10. között, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió által szervezett tréning „A misszió a hátrányos helyzetűekért” című projekt keretében valósult meg. A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.5.1/B-11/1-2012-0045 jelű pályázat keretében nyert támogatást.

A készségfejlesztő tréningen gyermekvállalásból visszatérő nők és munkanélküliek vettek részt. A több éve otthontartózkodó szülők, vagy a tartósan munkanélküliek számára a legnagyobb kihívás, hogy a hosszú idő alatt elveszthetik motiváltságukat, önbizalmuk meggyengül, érzékenyebbek konfliktushelyzetekben, nehezen veszik fel a rohanó világ munkatempóját. A tréninggel segíteni kívántuk bizalmuk visszanyerését, elsősorban saját magukkal szemben, valamint kommunikációs készségeik fejlesztését, hogy sikeresen vissza tudjanak térni a munka világába.

A tréningen résztvevő 14 fő megismerhette saját képességeit, más, hátrányos helyzetű emberek problémáit, környezetükkel szembeni empatikus képességük fejlődhetett, továbbá kommunikációs készségeik javulhattak.

Az öt nap során, az inárcsi felnőttek strukturált gyakorlatok által tapasztalhatták meg az egyoldalú és kétoldalú kommunikáció, valamint az interperszonális kapcsolatokra való tudatos odafigyelés jelentőségét. A tréning saját élményen, tapasztalatokon szerveződött kompetenciafejlesztés volt. A cél a személyes fejlődés, a lelki egészség megőrzésének és fejlesztési lehetőségeinek megismerése, a leendő munkájukhoz szükséges konfliktus és stressz kezelési technikák, a sikeres kommunikáció és együttműködés feltételeinek elsajátítása volt.

A hét végére a különböző egyénekből remek kis csapat kovácsolódott, akik örömmel és rendkívüli empátiával osztották meg egymással kérdéseiket és élményeiket.

P.R.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »