inarcs_keszsegfejleszto_trening_2013_04

Önismeret és a kommunikációs készségek fejlesztését tűztük ki célul azon a 30 órás tréningen, amin inárcsi hátrányos helyzetűek vehettek részt. Az augusztus 5-10. között, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió által szervezett tréning „A misszió a hátrányos helyzetűekért” című projekt keretében valósult meg. A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.5.1/B-11/1-2012-0045 jelű pályázat keretében nyert támogatást.

A készségfejlesztő tréningen gyermekvállalásból visszatérő nők és munkanélküliek vettek részt. A több éve otthontartózkodó szülők, vagy a tartósan munkanélküliek számára a legnagyobb kihívás, hogy a hosszú idő alatt elveszthetik motiváltságukat, önbizalmuk meggyengül, érzékenyebbek konfliktushelyzetekben, nehezen veszik fel a rohanó világ munkatempóját. A tréninggel segíteni kívántuk bizalmuk visszanyerését, elsősorban saját magukkal szemben, valamint kommunikációs készségeik fejlesztését, hogy sikeresen vissza tudjanak térni a munka világába.

A tréningen résztvevő 14 fő megismerhette saját képességeit, más, hátrányos helyzetű emberek problémáit, környezetükkel szembeni empatikus képességük fejlődhetett, továbbá kommunikációs készségeik javulhattak.

Az öt nap során, az inárcsi felnőttek strukturált gyakorlatok által tapasztalhatták meg az egyoldalú és kétoldalú kommunikáció, valamint az interperszonális kapcsolatokra való tudatos odafigyelés jelentőségét. A tréning saját élményen, tapasztalatokon szerveződött kompetenciafejlesztés volt. A cél a személyes fejlődés, a lelki egészség megőrzésének és fejlesztési lehetőségeinek megismerése, a leendő munkájukhoz szükséges konfliktus és stressz kezelési technikák, a sikeres kommunikáció és együttműködés feltételeinek elsajátítása volt.

A hét végére a különböző egyénekből remek kis csapat kovácsolódott, akik örömmel és rendkívüli empátiával osztották meg egymással kérdéseiket és élményeiket.

P.R.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »