A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió számára 2001-ben adódott az a lehetőség, hogy a munkaügyi központon keresztül saját munkatársakkal vágjanak bele a pályázatírásba, amelynek hamarosan komoly sikerei lettek az intézmény életében. A projektigazgatóság az elmúlt évek során komoly fejlődésen ment keresztül, a misszió minden lehetőséget megragad, hogy sikeresen pályázzon feladataik megvalósításához.

A pályázatoknak köszönhetően olyan forrásokat tudunk bevonni, amelyek céljainkkal összhangban vannak, így minőségi szolgáltatásokkal tudunk szolgálni az emberek felé. Főként a hátrányos helyzetű, felzárkóztató jellegű oktatási programokban írunk pályázatokat szép eredményekkel” – forgalmazott Durkó Albert, misszióvezető.

A jelenleg négy fővel működő projektigazgatóság munkájának köszönhetően a hazai és uniós lehetőségek bevonása mellett ma már külföldi szervezetek is segítik az országos cigánymisszió munkáját. A misszió és a Miskolci Egyetem között kötött stratégiai kapcsolat a pályázatírásra is kiterjed, vannak programok, amelyeket több ország egyetemével közösen fognak megvalósítani. A projektek a tevékenységek széles skáláját fedik le, éppen ezért fontos, hogy az igazgatóság munkatársai összhangban tudjanak dolgozni az ágazati szakemberekkel. A számtalan sikeres pályázat között az elmúlt időszakban egyaránt szerepelt a képzésekre, gyermektáborok szervezésére irányuló éppúgy, mint olyan, ami az épületek energetikai korszerűsítését, vagy éppen az új konyha kialakítását célozta meg.

Az uniós és a hazai pályázatok mellett olyan projektekkel is foglalkozunk, amelyeket nemzetközi adományokból tudunk megvalósítani, ezeknek az elszámolása, menedzselése is a mi feladatkörünkbe tartozik, minden esetben a szabályszerűségeket képviselve. Az utóbbi időben egyre több a sikeres pályázatunk, ami véleményem szerint annak is köszönhető, hogy eredményesen tudunk együtt dolgozni az egyes szakterületek képviselőivel”- fogalmazta meg Gálné Erdész Orsolya, projektigazgató.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »