mezobereny

Ez a mondat egy hosszú éveket börtönben töltött férfi szájából hangzott el, aki felé a misszió munkatársai néhány hónappal ezelőtt kezdtek el szolgálni. Az evangélium, a segítő szavak, a gyülekezeti alkalmak hatására a férfi szinte minden függőségétől megszabadult. „Lehet, hogy csak zsíros kenyér jut ebédkor az asztalra, de én boldog vagyok Istennel” – meséli, amikor ellátogatunk otthonába.

Mezőberény egyik cigányok lakta településrészén, egy mindössze néhány négyzetméteres lakásban él Rövid József, párjával és a gyerekekkel. Nem is olyan régen még a viszálykodás, alkoholgőzben fűtött esték jellemezték a mindennapokat, mára azonban ez az állapot gyökeresen megváltozott. A Pünkösdi Cigánymisszió szolgálói szívükön viselték a család sorsát, és vitték az örömhírt számukra, amiben tudtak segítettek. Nyitott szívekre leltek, ahol Isten megkezdte az Ő hatalmas munkáját. A keménységéről ismert férfi letette az alkoholos poharat, és mint mondja, ma már arra sem tudná rávenni senki, hogy egy szeget elvegyen valahonnan, ami nem az övé.

Szavakkal elmondani nem tudom, hogy milyen hálás vagyok az Úrnak, hogy megismertem a szolgálókat, és rajtuk keresztül az Ő szeretetét. Sok garázdaságot elkövettem, amiért nagyon szégyellem magam, de ma már egy csúnya szó nem tudná elhagyni a számat. Ötvenhat éves vagyok, az álmom, hogy fel tudjam nevelni a lányaimat, és tudjak erőt adni nekik, hogy ők soha nem lépjenek arra az útra, amire én egykoron, hanem hitben éljenek” – mondja el ott jártunkkor József.

Édesapámat a napokban elvitte a mentő. Én sírva, térdepelve imádkoztam a gyógyulásáért, és meghallgatta az Úr a kérésemet” – teszi hozzá.

Párja, Borbála szintén csillogó szemmel mesél az életükről.  Mint mondja, szegényesen élnek, de boldogan, mert megismerhették Istent.

Józsi rengeteget ivott, és káromkodott, de a gyülekezetben imádkoztunk érte, hogy szabaduljon meg ezektől, és ma már látom rajta, hogy valóban Istennek akar élni. Korábban nem volt rend a szívemben, és ez a környezetünkre is kihatott, ma már nagyon odafigyelünk a rendre, tisztaságra, sokan meg is lepődnek ezen, amikor eljönnek hozzánk.

Bori most annak örül különösen, hogy kapni fog egy hangos Bibliát, mert a rossz látása miatt olvasni nagyon nehezen tud, de így növekedhet Isten igéjében.

Olyan fantasztikus dolgokon megyünk keresztül, amiről szeretnénk, ha minél többen tudnának. Isten csodálatos ” – sóhajt fel a fiatalasszony.

Miközben búcsúzunk József számtalanszor elmondja, hogy a házuk ajtaja mindig nyitva áll előttünk, ha bármikor arra járunk, őszinte szeretettel fogadnak. Ebben nem kételkedünk, és szaván is fogjuk fogni!

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 25.
 • 2024. február 25. 09:00

  Esemény: Istentisztelet Elek

  Helyszín: Elek, 5742 Magyarország


   

 • 2024. február 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Pettend

  Helyszín: Pettend, 7980 Magyarország


   

 • 2024. február 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Tiszagyenda

  Helyszín: Tiszagyenda, 5233 Magyarország


   

 • 2024. február 25. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. február 25. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Mezőtárkányon

  Helyszín: Mezőtárkány, Művelődési Ház


   

 • 2024. február 25. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Nyírvasvári

  Helyszín: Nyírvasvári, Magyarország


   

 • 2024. február 25. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. február 25. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Buj

  Helyszín: Buj, Magyarország


   

 • 2024. február 25. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. február 25. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Paszab

  Helyszín: Paszab, 4475 Magyarország


   

 • 2024. február 25. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Bezerédi u. 1.


   

 • 2024. február 25. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Tiszaburán

  Helyszín: Tiszabura


   

 • 2024. február 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Nyírmihálydi

  Helyszín:


   

 • 2024. február 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Zákányszéken

  Helyszín: Zákányszék, József Attila u. 36.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »