fektabor20130903_01

2013. augusztus 12-18. között Mátra-Sástón töltöttünk el egy hetet közösen, FÉK klub előadók és az inárcsi és dabasi FÉK klubok tagjai. Több hónapja, hetente hirdettük a klubfoglalkozásokon  a lehetőséget a részvételre, így nagy volt a várakozás a fiatalok részéről.

Egy átlagos napunk forgatókönyve a következőképp nézett ki: örömteli ébredés után reggeliztünk, majd a délelőtt folyamán egy előadást hallgatunk meg, ezt követően ebédeltünk. Délután újabb közös programon vettünk részt, vacsora után pedig a délelőtti előadásokat kiscsoportban beszéltük meg, és este közös játékkal zártuk a napot. Az esti játékok fénypontja csütörtökön volt, mikor is népszerű gyerekmesék különböző műfajú feldolgozását tekinthettük meg egymás előadásában. Nem kis derültségünk mellett jó volt látni, hogy milyen kreatívan oldották meg a táborozók például a Piroska és a Farkas szappanopera átiratát, vagy a Hamupipőke sci-fi változatát.  

A délutáni közös programban volt strandolás, voltunk a közelben lévő Kékes-tetőn, egy szintén közeli kalandparkban, és megnéztük együtt az egri várat is.

Az előadásokat tekintve nem volt szempont előttünk az, hogy egy téma köré csoportosítsuk azokat. Sokkal inkább akartuk, hogy a jelenlévő fiatalok mindennapi kérdéseire, problémáira rezonáljanak az elhangzott előadások üzenetei. Így következtek egymás után, cím szerint: Szimbólumok, Posztmodern kor, Szorongás, A nagy Gatsby, Lelki gyógyulás, Istenkép. Érzésem szerint, az utolsó két téma késztette leginkább elgondolkodásra a résztvevőket. A „Lelki gyógyulás” címmel elhangzott gondolatok lényegi mondanivalója az volt, hogy a múltban szerzett sebeink ellenére, a jelenben hozott határozott döntésünkkel tehetünk azért, hogy egészséges, szabad jövőnk legyen. A jelenlévők arcán látszott, hogy tudják, érzik, hogy most róluk van szó… Az utolsó istenképről szóló előadást is figyelmesen hallgatták végig a táborozók. Milyen is Isten valójában? Olyan amilyennek más emberek elképzelik? Olyan amilyennek én elképzeltem? A felmerülő kérdésekre, akadt belőlük bőven, a kiscsoportokban volt alkalmunk beszélgetni.

Utólag végig gondolva, számot vetve magunkban, elmondhatjuk, hogy egy nagyon jól sikerült hét van mögöttünk. Amit, túlzás nélkül, a résztvevők és a szervezők egyaránt élvezhettek.

F. A.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések