Az MPE OCM Segítő Szolgálat Idősek Nappali Ellátása változatos programokat szervez ellátottainak Békésen. A Szolgálat munkatársai szeretettel figyelnek a test és a lélek gondozására egyaránt.

Lelki támasz az időseknek

Amint azt a békési telephelyvezetőtől Csekné Kiss Máriától megtudtuk, az időseknek lehetőségük van a hitélet gyakorlására, amit – kérés szerint – heti egy alkalommal biztosít az intézmény. „Mivel képesítésem teológus-vallástanár, szociális gondozó és szervező intézményvezetőnk megkérdezte, hogy vállalnám-e a hitéleti foglalkozás megtartását? Valahol hiányzott a tanítás, hiszen 28 évig tanítottam a Partiumban, így azonnal igent mondtam. Elkezdtem.”

A szolgáltatásban részesülő keresztyének (református, katolikus, baptista, pünkösdi) és vallást nem gyakorlók ismerik a Kegyelem gyülekezet lelkipásztorának, Krizsanyik Győzőnek a szolgálatát. Már az előző évek közösségi napjain – pl. húsvéti ünnepek, anyák napja, szépkorúak hónapja, Karácsony alkalmával – szolgált Adamik László és Fábián Tamás lelkipásztorokkal együtt. Az alkalmakon résztvevők szerint, Isten üzenete mindig eljutott az emberek szívébe.

Az idősek lelkigondozása során, nemrég felmerült, hogy havonta egyszer vendégszolgálók legyenek különböző felekezetekből, gyülekezetekből. Szervezése folyamatban van, az Idősek Nappali Ellátásában elsőként így szolgált az elmúlt napokban, Krizsanyik Győző és Adamik László.

Vidám, családias együttlét

Az Idősek Nappali Ellátását Antóniné Szabó Julianna szociális gondozó és ápoló, valamint a foglalkoztatás-szervező Kissné Hegyesi Katalin szervezik. Utóbbi munkatárs pedagógus, szociális ápoló és gondozó. A Nappali Ellátás keretén belül délelőttönként a meglévő képességeket, készségeket igyekeznek szinten tartani, fejleszteni játékos formában.

Kedvelt játékaik a szólánc alkotás, történetalkotás megadott szavakkal. Játszanak Barchobát, Becslőjátékot, Tárgykeresőt. Újdonság az Activity, mely a kreativitásukat is fejleszti a sok vidám perc szerzése mellett.

Csoportos foglakozások keretén belül beszélgetnek régi emlékeikről egy-egy meghatározott téma kapcsán, mely segíti egymás megismerését. Gyakran gyurmáznak, színeznek. A tevékenységeket minden nap egy kis rövid tornával szakítják meg.

Délutánonként felolvasás, zenehallgatás, beszélgetések segítik kikapcsolódásukat. Lehetőség van tv nézésre, rádió hallgatásra, dominózásra, kártyázásra, újságolvasásra virággondozásra, vagy egy rövid szundításra a pihenőszobákban. Van lehetőség zuhanyzásra, mosásra, vasalásra, ügyintézésre stb.

Aki kéri, térítés díjmentesen háztól-házig szállítják a telephely kisbuszával, amit Harang Attila munkatárs vezet.

A telephelyvezető hangsúlyozza: „Célunk és feladatunk, hogy a szolgáltatásunkban részesülők otthonos környezetben, családias hangulatban, tartalmasan töltsék napjaikat és mindezt térítési díjmentesen.”

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »