ersmus+

A Kedvesház pedagógiai programjával ismerkedtek meg a békési Reményhír Intézmény Epreskerti és a Hunyadi téri óvoda pedagógusai. Módszertani megújulás a hátrányok csökkentésére címmel a Reményhír Intézményfenntartó Központ, partnerségben a sepsiszentgyörgyi székhelyű Fundatia Crestina Diakonia Filiala Stanfu Gheorghe szervezettel Erasmus+ pályázatot valósít meg, melynek célja a szervezetek szakembereinek módszertani továbbképzése, szemléletformálása, illetve a szakemberek által közösen kidolgozott új, pedagógiai módszertan adaptálása és széles körben való terjesztése.

2022. november 2-4. között, Mezőkövesden került sor a második magyar csoport három napos szakmai továbbképzésre. A Kedvesház pedagógiájának kidolgozói, és megvalósítói Bordács Margit és Lázás Péter felejthetetlen három napban részesítette a munkatársi csapatot. Bepillantást nyerhettek a Kedvesház megalapításának történetébe, sok idejáró gyerek életútjával ismerkedhettek meg, és számos pedagógiai módszertant, technikát próbálhattak ki. A kethano – közös szabályrendszer, megállapodások mellett több önismereti gyakorlatot próbáltak ki munkatársaink, melyeket egyénre és testre szabva ki-ki a saját óvodai csoportjában is használhatja. A jókedv a jól ismert cigány folklór dalok tanulásával, éneklésével alapozódott meg. A harmadik nap végére munkatársaink több cigány dalt is megtanultak, amihez olyan autentikus hangszereket is használtak, mint például a ceglédi kanna.

Szakmai továbbképzésen vettek részt a Reményhíres óvodapedagógusaink 1

Az Erasmus+ pályázat keretén belül további pedagógusaink továbbképzése fog megvalósulni.

Tóth Anita

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »