Június 5-én a családokról, különösképp a házasságról volt szó a Szarvasi házi csoportban. Isten igéjét az Efézus 5:21-33 alapján Sötét László hirdette, az MPE OCM önkéntese.
Szinte állandó vita tárgya, hogy ki legyen a vezető a családban. Ki és hogyan hozza meg a fontos döntéseket. A keresztény családokban ez nem hatalmi kérdés, hanem Isten hűséges követése. Isten nem csak Ádámnak adta a feleséget segítőtársnak, hanem minden férjnek. Ha a házastársak szeretik és tisztelik egymást, akkor jó irányba segítik a másikat, és csiszolják egymást. Ha a férj valóban szereti a feleségét, valamint a feleség is tisztelettel aláveti magát férje vezetésének, akkor egyikük sem fogja önző módon a saját javát keresni, hanem mindig a másik javára fognak törekedni.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »