Új helyen gyülekeztek Szarvason az érdeklődők és a csoporttagok 2016 márciusában, Jézus feltámadása ünnepén. A helyi közösségi házban kapott helyet a csoport, ahol most technikai problémák miatt nem volt fűtés, de erről előre szóltak, így mindenki a hőfoknak megfelelően öltözhetett. Gyülekezés közben jó volt új és régi arcokat is látni, beszélgetni, egymást bátorítani.

Énekléssel, Isten dicsőítésével kezdődött az összejövetel, majd ezt követően imádkoztak a testvérekért, akik betegség vagy egyéb okok miatt nem tudtak eljönni. Ez után Adamik László, az MPE Országos Cigánymisszió munkatársa Jézus halálának és feltámadásának körülményeiről olvasott Máté evangéliuma 27-28. fejezeteiből, és egy-egy felolvasott részlet után elmondta, mi érintette meg személyesen, vagy mi gondolkodtatta el az adott részből. Így elhangzott az is, hogy bár Jeruzsálemben mindenki szem- és fültanúja lehetett a Jézus halála körüli különleges eseményeknek: a három órán át tartó sötétségnek, a hatalmas földrengésnek – amiben sírok nyíltak meg és halottak támadtak fel –, és a templom kárpitja kettéhasadásának, ezek miatt mégis csak a pogány római százados és katonái ismerték föl, hogy Jézus Isten fia volt. A főpapok még Jézus feltámadása után sem hittek benne, hanem csalónak tartották, és hazugságot hirdettek róla, hogy elfedjék a feltámadás tényét.

Ezek után a jelenlévők azért imádkoztak közösen, hogy ne legyenek olyan keményszívűek, mint a főpapok és farizeusok, hanem Isten Szentlelke nyissa meg az értelmüket, hogy megérthessék az Isten Igéjét – a Bibliát. Befejezésül egy kis szeretetvendégség volt, majd az érdeklődők néhány új éneket gyakoroltak.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-komlo-20220122
Fontos, hogy támogassuk egymást

Komlói SZERETETPONTUNK bútor és gázkészülék adományokkal segítette a rászorulókat Nagyharsányban. Ezúton is köszönjük az adományozóknak, hogy felajánlásaikkal segítették a nehéz sorsú családokat! Major

Elolvasom »
segitokezahajlektalanokfele_2022_02
Segítő kéz a hajléktalanoknak

Akárcsak korábban mindenkor, idén is nagy örömmel fogadták a HajdúhadháziSZERETETPONT által összegyűjtött adományokat az elesettek. A közelmúltbanmegrendezett akció keretében tíz zsáknyi adományt sikerült

Elolvasom »