Mért zavarnak annyira a másik hiányosságai, miközben a sajátjaimat észre sem veszem? Miért látom meg olyan könnyen a másik szemében a szálkát, mikor magaméban a gerendát sem?

A szeghalmi házi csoport alkalmai Máté evangéliumának tanulmányozásával telnek, így a március 14-ei alkalom is így zajlott. A csoport tagjai nagy örömmel fogadták ezt a kezdeményezést. Közösen átolvassuk és feldolgozzák a leírt történéseket. Így jutottak el ahhoz a gondolathoz, hogy „Ne ítéljetek el senkit, hogy titeket se ítéljenek majd el!” Mert amilyen ítélettel és indulattal fordulok valaki felé, ugyanazt fogom visszakapni.

Ezért érdemes először magamat nagyító alá tenni és nem a másikra mutogatni. Ha magamban fel tudom ismerni a hiányosságokat, akkor tudok igazán másoknak is segíteni.

Sötét László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »