Az MPE OCM Segítő Szolgálat egyik ellátottja papírra vetette élményeit a Szép Korúak Napja alkalmából megrendezett összejövetelről. Az írás a Kunadacsi Barangoló 2014.évi I. számában jelent meg.

Kedves meghívást kaptunk a kunadacsi kultúrházba a kunszentmiklósi SEGÍTŐ SZOLGÁLAT gondozójától. Ünnepeljük együtt a Szépkorúak napját, 2013. december 13-án.

Természetesen elfogadom az invitálást és megyek. A kultúr nagyterme feldíszítve, az asztalok megterítve, (sütemény, szendvics, pogácsa, üdítő, stb). Az asztalok mellett jól ismert arcok, szomszédok, ismerősök, volt munkatársak. Együtt váltunk szépkorúvá és ezzel csak itt szembesülök. A gondozók fogadnak kedvesen, mint mindig, ajándékot kapok, leültetnek, kínálnak minden jóval, nagyon jólesik a figyelmességük, élvezem a kényeztetést.

Ünnepi köszöntőt mond Horváthné Tompai Mária vezető gondozó, majd két iskolás muzsikus leányka, a Nyugdíjas Klub, Molnárné Terike, Kemény András. Énekkel, zenével, versekkel, szép gondolatokkal szórakoztatnak minket. Az asztalokat szépen megfosztjuk finom terhüktől, nehogy hiábavaló legyen gondozóink szorgos munkája. A csendes zsivaj jelzi, hogy megkezdődött a kötetlen beszélgetés. Örülünk egymásnak, évek óta ennyi információt nem gyűjtöttem be sorstársaimról mint itt most. Jó, hogy eljöttem. Ez remek kikapcsolódás volt az egyhangú hétköznapokból. Köszönöm a Szolgálat minden dolgozójának ezt a különleges napot, és természetesen az egész évi rendelkezésre állást, gondunkban, bajunkat, magányunk feloldásában, örömeink megosztásában.

Gazdik Mihályné   

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések