Szeretetcsomag

2020-cipodobozos-plakat

Cipődobozos akció

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata szeretné megajándékozni azokat a gyermekeket, akik rossz anyagi körülmények között élnek és idén karácsonykor talán nem is számítanak ajándékozásra, mert tudják, hogy szegények és ilyen dolgokra

Tovább olvasom »

Regionális Szeretetpontok

Békési SZERETETPONT
Koordinátor: Kis István
Cím: 5630 Békés, Táncsics Mihály u. 1.
Telefon: +36/70/624-3580
E-mail: szeretetszolgalat@remenyhir.hu

Berettyóújfalui SZERETETPONT
Koordinátor: Nyékiné Sámi Edit
Cím: 4100 Berettyóújfalu, Dózsa György u. 7.
Telefon: +36/30/586-1241
E-mail: skorpioedit@citromail.hu

Hajdúhadházi SZERETETPONT
Koordinátor: Lakatos Jenő
Cím: 4242 Hajdúhadház, Hunyadi u. 6.
Telefon: +36/30/413-6608
E-mail: jeno781214@gmail.com

Kótaji SZERETETPONT
Koordinátor: Sebők Krisztofer
Cím: 4482 Kótaj, Hunyadi János u. 79.
Telefon: +36/70/620-1848
E-mail: krisz.opc@gmail.com

Nyírvasvári SZERETETPONT
Koordinátor: Rézműves Miklós
Cím: 4341 Nyírvasvári, Hajnal u. 32.
Telefon: +36/30/527-0913
E-mail: rezmuvesmiki83@gmail.com

Zákányszéki SZERETETPONT
Koordinátor: Péter Pál
Cím: 6787 Zákányszék, József Attila u. 35./B
Telefon: +36/30/413-4976
E-mail: peterp@remenyhir.hu

Verpeléti SZERETETPONT
Koordinátor: Papp Zoltán
Cím: 3351 Verpelét, Bezerédi Imre út 1.
Telefon: +36/30/422-4745
E-mail: pappzd2001@gmail.com

 

 

Hogyan és mit adományozzunk?

  1. Elsődleges szempont, hogy az adományozás nem egyenlő a lomtalanítással!

Olvashatunk az interneten olyan írást, amiben egy-egy segélyszervezet szólal meg, miszerint sajnos vannak olyan embertársaink is, akik szeméttelepnek nézik őket. Csak, hogy párat említsünk a felajánlott adományok közül, pl. penészes könyveket, koszos alsóneműket, törött és használhatatlan játékokat juttatnak el az adományozók a karitatív szervezetekhez, amiket nyilván nem lehet, nem szabad továbbadni a rászorulóknak.

  1. Jó, ha a következőt megfogalmazzuk magunknak: Mi a célom az adományozással? Vajon nekem is segítség lenne az a dolog, amit adok, ha én lennék szükséghelyzetben?

Gondoljon arra, hogy ami az Ön számára lom, az mások számára is az! Ne adjunk ki a kezünkből olyan ruhaneműt, ágyneműt, amivel megszégyenítenénk valakit, mondván, hogy „Annak úgy is mindegy, jó lesz neki a kinyúlt, lyukas, koszos is!” Ugyanígy, lejárt szavatosságú élelmiszert, működésképtelen, javításra váró eszközöket, bútorokat se ajánljunk fel!

  1. Van működőképes, otthoni használatra alkalmas tárgyi adománya, de a célszervezethez való eljuttatása már problémát okoz?

Ne feledje, hogy az is nagy segítség, ha meg tudja oldani az adomány szállítását a karitatív szervezetekhez, de ha mégsem, a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatával felveheti a kapcsolatot (keresse munkatársunkat bizalommal ezen a telefonszámon: 06/30/156-9443), akik segítenek az elszállításban, melyet dokumentálnak is.

  1. Segíteni szeretne, de nem tudja, milyen adományokra lenne szüksége pl. egy mély szegénységben élő családnak?

Mindenre, ami a hétköznapi életét segíti, megkönnyíti, pl. bútor (ágy, szék, asztal, szekrény), mosógép, hűtőszekrény stb. A másik leghasznosabb adomány az élelmiszercsomag, de itt csak tartós élelmiszert készítsen össze a dobozba! Nem utolsó sorban fontosak a tisztálkodási, higiéniai eszközök, pl. intimbetét, nedves törlőkendő, tisztálkodó szerek, fogápolási eszközök stb.

  1. Fontos szem előtt tartani, hogy nem szerencsés egy-egy darab ruhát, ágyneműt, könyvet, játékot stb. felajánlani, mert az elszállítási költség, a belefektetett energia is sokat számít.

Célszerű akkor adományozni, amikor több dolog összegyűlt, amit aztán egy vagy több csomagként át lehet adni a Szeretetszolgálatnak.

Ha van Önnek olyan adománya, melyet fel tudna ajánlani rászoruló családok részére, keressen minket bizalommal! Adomány felajánlását köszönettel fogadjuk, és eljuttatjuk a szükségben lévőkhöz, melyet fényképpel dokumentálunk.