A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának keretein belül működő Szeretetpontok koordinátorai negyedévente gyűlnek össze Békésen, hogy megvitassák munkájuk során szerzett tapasztalataikat és felmerülő kérdéseiket. Az országban jelenleg 14 Szeretetpont működik, amelyek munkatársai folyamatosan segítséget nyújtanak a rászorulóknak.

Surman László, hitéleti-missziós főigazgató elismerően szólt a koordinátorok áldozatos munkájáról: „Ahhoz, hogy a munkátok sikeres és sok embernek áldására legyen, fontos, hogy mindannyian úgy tekintsünk a feladatainkra, mint amelyet Istennek végzünk” – fogalmazott.

Durkó Albert misszióvezető köszönetet mondott a Szeretetpontok munkatársainak.

Ti vagytok a misszió kinyújtott kezei, akik az Úr nevében segítenek a rászorulókon. A mi szolgálatunk alapja Jézus Krisztus, azért szolgálunk, mert szeretjük Őt, mert megragadta a mi szívünket, mert szeretnénk olyanná válni, mint Ő. Ti mindennap odafordultok, segítitek és felemelitek az embertársaitokat, Krisztus jelenik meg rajtatok keresztül” – emelte ki Durkó Albert.

A békési központban megtartott találkozón a résztvevők megosztották egymással a munkájuk során tapasztalt nehézségeket és sikereket, valamint feltehették azokat a kérdéseket, amelyek foglalkoztatják őket.

Kis István, a karitatív-szolgáltatási osztály vezetője kiemelte a program jelentőségét:      

Ezeknek a találkozóknak a tapasztalatcserén túl fontos célja az is, hogy tanuljunk egymástól. Mivel sok esetben több száz kilométer választja el az egyes koordinátorokat egymástól, ezért fontosnak tartjuk a rendszeres találkozók megszervezését. Ezúttal a működési költségekkel és a jogszabályi háttérrel kapcsolatos kérdések megvitatása került középpontba. A Szeretetpontok munkájára nagyon komoly igény mutatkozik, ezért az is elképzelhető, hogy a jövőben tovább tudjuk növelni a számukat. Ennek azonban feltétele, hogy elkötelezett, szívvel-lélekkel dolgozó munkatársakat találjunk.”

A programok tehát nemcsak a tapasztalatok megosztására, hanem a tanulásra és a közös problémamegoldásra is kiváló alkalmat nyújtanak, erősítve ezzel a Szeretetpontok hatékonyságát és a rászorulók támogatását szerte az országban.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »