2012. április 12-én utolsó vizsgáinkat tehettük meg az MPE Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának házi segítségnyújtásban dolgozó munkatársai, az Emmaus Idősek otthonában. 34-en vettünk részt a Reményhír Alapítvány által szervezett „Szociális gondozó és ápoló” akkreditált képzésében.

Mindannyian egy cél érdekében dolgoztunk, tanultunk egy éven át, és a több telephelyről összeállt társaság egészen jól összeforrt. Sokan voltunk teljesen  idegenek egymásnak, és vizsgára már jó ismerősökké lettünk!

Izgalom, várakozás, készülődés… Ez előzte meg a megmérettetést, és eljött a nap, a tételhúzás. Mindenki másként viselte az izgalmakat.

Tételismétlés, baráti beszélgetés, s – néha még nevetgélés is – tanuló társunk pici babájával babázás is belefért, mielőtt ránk került a sor. Segítőink által készített terülj-terülj asztalka tartalma bizony nagyon jól esett! Egymást bíztattuk, segítettük, bátorítottuk, nagyon  látszott, hogy ez sokat számít mindenkinek!

Az odaszánt tanítási napok ezután másra fordíthatóak, és ez szinte szokatlan gondolat volt tanárainknak és nekünk is.  Elérzékenyített sokakat, hogy valaminek vége, de valami új kezdődhet mindnyájunknak, hiszen sikerült ezt a lépcsőt meglépnünk, levizsgáztunk!

Köszönet legyen ezért vezetőinknek, tanárainknak, munkáltatónknak, az idős otthon lakóinak és dolgozóinak, és mindenekelőtt a mi mennyei gondviselő Atyánknak!

Szabóné Dalmi Szilvia, hajdúsámsoni telephely

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
20210726_084803
A szív ereje

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA kérés érkezett, miszerint egy környékbeli férfi egészségromlása miatt állás és lakhatásiproblémával küzd.Szervezés és az összefogás eredményei:Egy helybéli lakos azonnali segítséggel ajánlott fel állást, majd a

Elolvasom »
20210726_084803
A célunk, segíteni!

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA beérkező kérelmek körültekintő feldolgozása után, néhány esetben családlátogatással egybekötve is kerülhetnek teljesítésre a kérések. A családok meglátogatása bizalmi alapon történik,

Elolvasom »