20170324_pcsz_01

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata évek óta kitartóan, hűséggel, olykor sok akadállyal megküzdve igyekszik segíteni országszerte a rászorulókat, hátrányos helyzetűeket. Nem könnyű feladat, hisz dönteni kell a segítség mértéke, mennyisége, gyakorisága között. Vagyis, hogy kit, mikor és milyen mértékben részesítsenek segélyben, adományban. Ez a kis írás is annak apropóján készült, hogy egy ilyen helyzetet bemutasson.

Egy békés megyei 7 gyermekes családnak juttatott adományról van most szó, akik a téli idő beálltával bútoraik nagy részét eltüzelték. Kérjük, a kedves olvasó ne hozzon elhamarkodott ítéletet magában, kevesen voltunk hasonló helyzetben, mikor ilyen lépésre kell elszánnunk magunkat, ha azt akarjuk, hogy ne fagyoskodjon családunk. Az adomány olyan mindennapi élethez nélkülözhetetlen bútordarabokat tartalmazott (pl.: fekhely, ruhás szekrény) minek láttán a családfő boldogan fejezte ki háláját a Szeretetszolgálat munkatársainak.

„A szükséghelyzet azonnali segítséget kíván!”- fogalmazta meg Békési Endre, a Szeretetszolgálat vezetője azt az irányelvet, amely szerint segíteni lehet és érdemes a mélyszegénységben lévőket, a rászorultakat. Hálásak vagyunk Istennek, akitől erőt és eszközt kapunk a szolgálat elvégzéséhez!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »