tabor_erdeiiskola_2014_01

Nyári tábort szervezett Gyula-Városerdőn a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió. A 2014. július 28-30. közötti tábor a Reményhíd projekt keretében valósult meg.

Az erdei iskolában a projektbe bevont családok gyermekei vehettek részt, akik vállalták a három napos távollétet szüleiktől. Így tizenhét gyermek költözhetett be a táborba. A tábor lakói ezen idő alatt szép lassan megismerkedtek a mindig megújuló természettel. Ebben nagy segítséget nyújtott Hajdú Imre erdész, a tábor állandó gondnoka. Tőle többek közt megtudhatták a gyerekek, hogy az élet legfontosabb elemei itt vannak a természetben és közvetlen környezetében. A víz, az oxigén, és a táplálék. A természet tiszteletére és megbecsülésére hívta fel minden táborlakó figyelmét az erdei túra vagy esti settenkedés alkalmával is. Később az igen jól felszerelt tanteremben vadászati és természet egyben vad ismeretet tartott az igen aktív táborlakó gyerekek részére. A táborban számos szabad játék és vetélkedőre jutott még idő. Ezek az elemek mind jól szolgálták a tábor célját, mely az volt, hogy a gyerekek tartalmas és hasznos nyári időtöltését segítse elő. Kreatív és konstruktív foglalkozások mellett sok játék, vetélkedő színesítette a programjaikat.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »