logo

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió a cigányellenes falfirkák letakarításával hívja fel a figyelmet a társadalmi összefogásra.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió küldetésének tekinti, hogy a cigányságot nem kisebbségként kezeli. Meggyőződésünk, hogy a cigányság Isten teremtett népe, ugyanolyan emberi értékekkel felruházva, mint bármely más nép a földön. Célunk elérni, segíteni a cigány népet, hogy megtalálja önmagát, felépüljön és elfogadott, építő tagja legyen a társadalomnak.

Ma, 2013. június 26-án, Békésen, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió székhelyén, a misszió munkatársai, valamint önkéntes helyi cigány és nem cigány fiatalok bejárják a várost, hogy a cigányellenes falfirkákat letakarítsák. A fiatalok ilyen módon fejezik ki egyetnemértésüket a cigányellenességgel, a gyűlölettel szemben.

Társadalmunkat különböző egyének, különböző nemzetiségek alkotják. Minden embert megillet az emberi méltóság tisztelete, mely alapvető jog alapján követelhetjük az emberi méltóság elismerését, úgy a cigány, mint a nem cigány emberek esetében is. Ebben senki sem különbözik a másiktól!

A mai napon tehát, ismét felhívjuk a magyar társadalom minden tagját, fogjunk össze a társadalmi kirekesztés, a gyűlöletkeltés, a cigányellenesség ellen!

Durkó Albert

misszióvezető

MPE Országos Cigánymisszió

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »