2016. november 17-én tartottuk a Szépkorúak Napját ellátottjainknak a szegedi Felsővárosi Szent Miklós Plébánia nagytermében. A jeles alkalom mottójának – ,,Nem az évek számítanak az életünkben, hanem az élet az éveinkben” (A. E. Stevenson) – megfelelően igen sokan fogadták el meghívásunkat és vettek részt az összejövetelen.

A Minorita Plébánia részéről Stefán atya nyitotta meg az ünnepséget, majd a telephelyvezetői köszöntő után a fellépők sora következett: a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola diákjai immár a nemzetközi E-twinning projekt sikeres és elismert résztvevőjeként vettek részt az alkalmon. A citeramuzsika, a fülbemászó, mindenki által ismert népdalok meghozták a jókedvet, időseink együtt daloltak a népszerű dallamokra.

Szűcs László bűvész műsora következett: a látványos, humoros mutatványok a közönség aktív részvételét igényelték, az előadás ennek a korosztálynak is kellemes szórakozást nyújtott.

A Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai humoros novelláikkal okoztak nagy derültséget, jókedvet.

Immár a hagyományoknak megfelelően a délután záró műsorszáma a Tápai Népi Együttes volt. „Szeged egyik legrégebbi, idén 878 éves városrészében, Tápén több mint száz esztendeje kezdődött meg a folklóranyag tudatos, folyamatos feltárása, nemzedékről-nemzedékre történő módszeres gyűjtése és ápolása. A helyi néptánc egyesület az ország első együttesei közé került. A hagyományőrzők az elmúlt évtizedekben sokszor szerepeltek a Magyar Televízióban, a Röpülj Páva műsor-sorozatban, valamint a népművészetet és népi hagyományokat bemutató filmekben.” (forrás: szeged.hu)

Elmondhatjuk – és ez a sok dicsérő, lelket simogató szóból, megerősítő kézfogásból is kiderült –, hogy időseink nagyon jól érezték magukat ezen a szép, tartalmas délutánon, nagyon sok, a Szolgálatra, gondozóinkra vonatkozó dicséretet, elismerést is kaptunk.

Kakusziné Halász Aranka
telephelyvezető

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »