ModszertaniFuzetek_cover0911-page-001_0

Első protestáns cigánymissziós konferencia

Először kerül sor február 20-án Magyarországon a protestáns egyházak cigánymissziói és a Cigány Módszertani és Kutató Központ által szervezett konferenciára, melynek címe Tegyetek tanítvánnyá minden népet!, helyszíne pedig a Budapest – Fasori evangélikus templom. A baptista, evangélikus, metodista, pünkösdi, református cigánymissziók vezetői azzal a céllal szervezik ezt a több mint 400 fős találkozót, hogy az egyházakban szolgáló cigány és nem cigány hívőket buzdítsák a cigányemberek közötti munkára, az Örömhír átadására, hisz meggyőződésük, hogy a hit ereje, az Evangélium az, amely teljes változást tud hozni az emberek életében. Az életváltozások pedig egész társadalmunk helyreállását eredményezik.

A protestáns összefogás első közös kezdeményezése a 2014 elején megjelenő TÜKÖR című kiadvány, mely a Cigány Módszertani és Kutató Központ kiadásában negyedévente jelenik meg 20.000 példányban, és mely immáron a nyolcadik lapszámánál tart. A kezdeményezés egyedülálló a maga nemében, hiszen a különböző keresztény felekezetekben, az azonos területen szolgáló missziók először mutatták be egységesen álláspontjukat, mellyel arra bátorítanak mindenkit, hogy érdemes és miként érdemes a cigányságra tekinteni.

Ezen célok elérésében indították útjára a Cigánymissziós Módszertani Füzetek nyitott sorozatot is, amely által az együttműködő öt protestáns egyház cigánymissziós tapasztalatait osztják meg arról, hogyan lehet a kapcsolatteremtéstől eljutni a békés együttélésig.

A két kiadvány után, a cigánymissziós vezetők következő közös programja a szombati konferencia, mely reménységeik szerint rövid és hosszú távon is pozitív hatással lesz egész társadalmunkra, hisz a megváltozott emberek nemcsak családjuk, egyházi közösségük, Isten országának felelős építő polgárai, hanem békés együttélésre törekedve társadalmi szerepeikben is helyreállnak.   

(A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött!)

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések