szeretetpontoktalalkozoja

Hálásak vagyunk Istennek, mert azt a munkát végezhetjük, amelyről azt mondja az Ige, hogy az igaz istentisztelet” – hangzott el azon a találkozón, amelyen az MPE OCM Szeretetszolgálatának keretein belül működő Szeretetpontok munkatársai vettek részt a misszió békési központjában. A hagyományosan megszervezett alkalmak jó lehetőséget biztosítanak a tapasztalatcserére, mivel a munkatárasakat gyakran több száz kilométer választja el egymástól.

Meglátogatni az árvákat, az özvegyeket, és az ő nyomorúságukon segíteni, a Biblia szerint ez az igazi istentisztelet. Sokkal több ez a szolgálat annál, mint azt sokan gondolják. A Szeretetszolgálat munkája sok ember számára jelenti Isten megválaszolt imáit, a misszió vezetése nagyon sokra értékeli mindazt a munkát, amelyet végeztek” – hangsúlyozta köszöntőjében Durkó Albert, misszióvezető, akit követően igei buzdítással Surman László, missziós igazgató szolgált a megjelentek felé.

Ha úgy tetszik, magatoktól vesztek el azért, hogy másoknak adjatok, miközben Isten beszéde valósul meg az életekben” – fogalmazott.

Jelenleg tizenkét Szeretetpont működik az országban, a misszió vezetése azonban a mostani alkalmon alapította meg a tizenharmadik központot, kunágotai székhellyel. Az egymás jobb megismerését célzó feladatok mellett, Dr. Szilágyiné Morár Ildikó kommunikációs és marketing igazgató és Túri Gergő marketing munkatárs tartott interaktív előadást a hatékony kommunikáció lehetőségéről.

Ezeknek az alkalmaknak a legfontosabb célja, hogy eltöltsünk egy olyan napot, amikor lehetőségünk van egymás hite által épülni, és a munkánk során felmerült gondokat, örömöket átbeszélni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Szeretetpontoknak sikerült szoros kapcsolatot kiépíteniük a környékbeli lakossággal, mind az adományozók, mind a rászorulók tudnak a létezésünkről, és rendszeresen felkeresnek bennünket. Úgy gondolom, hogy a missziónak nagy ereje, hogy olyan keresztény munkatársak dolgoznak a Szeretetpontokon, akik maguk is kegyelmet kaptak Istentől, és ezt továbbítani tudják az emberek felé. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tolmácsoljuk a rászorultaknak, hogy a legfőbb forráshoz, Jézus Krisztushoz fordulva végezzük a szolgálatot feléjük. Ha néha akadnak is nehézségek, akkor is teljes szívvel dolgozunk abban a munkában, amelyet Isten ránk bízott” – emelte ki érdeklődésünkre Kis István, a Szeretetpontok országos koordinátora.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »