thaifoldidelegacio4

A Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében, két hetes magyarországi tanulmányi útra érkezett április elején a tíz thaiföldi nyelvtanár. Hazánkban történő tartózkodásuk során Budapest, Balassagyarmat, Orosháza, Békéscsaba után Békésre is ellátogattak. Útjuk célja az volt, hogy egy átfogó képet lássanak a magyar oktatásról, majd tapasztalataikat megosszák az otthoni kollégákkal, tanulókkal és azok szüleivel.

Békésen a Reményhír Intézmény igazgatója, Durkóné Illés Bernadett, az Eötvös József Általános Iskola Intézményegység vezetője, Vári Lászlóné, valamint az iskolát fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetője, Durkó Albert és a főigazgató, Kiss Beáta találkoztak a thaiföldi vendégekkel. A delegáció vezetője a Thaiföldi Királyság Magyarországi Nagykövetségének minisztertanácsosa, Mrs. Oracha Tanakon volt.

A békési iskola megtekintése után, a delegáció két tanórát is meglátogatott. Az 5. a osztályban angol, a 4. a osztályban környezetismeret órát néztek meg, ahol a gyermekek rendkívül aktívan vettek részt az interaktív tevékenységekben, az intézmény vezetésének nagy büszkeségére. Miután az Reményhír Intézmény igazgatónője részletesebben is bemutatta az oktatási területeket, a thaiföldi vendégek békési sajátosságú ajándékokkal, kosárral és lekvárral, valamint a gyerekek által készített alkotásokkal lettek köszöntve, amit ők maguk is a diákoknak átnyújtott meglepetéssel viszonoztak.

A látogatás során a thaiföldi pedagógusok kifejezték cserekapcsolatokra való nyitottságukat, amit a Reményhír Intézmény vezetése örömmel fogadott, biztosítva vendégeit, hogy készek egy gyümölcsöző partneri kapcsolat kialakítására és ápolására.

Patkás Rita

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »