thaifoldidelegacio4

A Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében, két hetes magyarországi tanulmányi útra érkezett április elején a tíz thaiföldi nyelvtanár. Hazánkban történő tartózkodásuk során Budapest, Balassagyarmat, Orosháza, Békéscsaba után Békésre is ellátogattak. Útjuk célja az volt, hogy egy átfogó képet lássanak a magyar oktatásról, majd tapasztalataikat megosszák az otthoni kollégákkal, tanulókkal és azok szüleivel.

Békésen a Reményhír Intézmény igazgatója, Durkóné Illés Bernadett, az Eötvös József Általános Iskola Intézményegység vezetője, Vári Lászlóné, valamint az iskolát fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetője, Durkó Albert és a főigazgató, Kiss Beáta találkoztak a thaiföldi vendégekkel. A delegáció vezetője a Thaiföldi Királyság Magyarországi Nagykövetségének minisztertanácsosa, Mrs. Oracha Tanakon volt.

A békési iskola megtekintése után, a delegáció két tanórát is meglátogatott. Az 5. a osztályban angol, a 4. a osztályban környezetismeret órát néztek meg, ahol a gyermekek rendkívül aktívan vettek részt az interaktív tevékenységekben, az intézmény vezetésének nagy büszkeségére. Miután az Reményhír Intézmény igazgatónője részletesebben is bemutatta az oktatási területeket, a thaiföldi vendégek békési sajátosságú ajándékokkal, kosárral és lekvárral, valamint a gyerekek által készített alkotásokkal lettek köszöntve, amit ők maguk is a diákoknak átnyújtott meglepetéssel viszonoztak.

A látogatás során a thaiföldi pedagógusok kifejezték cserekapcsolatokra való nyitottságukat, amit a Reményhír Intézmény vezetése örömmel fogadott, biztosítva vendégeit, hogy készek egy gyümölcsöző partneri kapcsolat kialakítására és ápolására.

Patkás Rita

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. május 31.
 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
LÉLEKBEN RENDBEN – IFJ-GY-23-A-0163

Lezárult a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió IFJ-GY-23-A-0163 azonosítószámú, „Lélekben rendben” című pályázata. A projekt keretében 30 fő fiatal részvételével műhelyfoglalkozásokra került sor,

Elolvasom »