thaifoldidelegacio4

A Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében, két hetes magyarországi tanulmányi útra érkezett április elején a tíz thaiföldi nyelvtanár. Hazánkban történő tartózkodásuk során Budapest, Balassagyarmat, Orosháza, Békéscsaba után Békésre is ellátogattak. Útjuk célja az volt, hogy egy átfogó képet lássanak a magyar oktatásról, majd tapasztalataikat megosszák az otthoni kollégákkal, tanulókkal és azok szüleivel.

Békésen a Reményhír Intézmény igazgatója, Durkóné Illés Bernadett, az Eötvös József Általános Iskola Intézményegység vezetője, Vári Lászlóné, valamint az iskolát fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetője, Durkó Albert és a főigazgató, Kiss Beáta találkoztak a thaiföldi vendégekkel. A delegáció vezetője a Thaiföldi Királyság Magyarországi Nagykövetségének minisztertanácsosa, Mrs. Oracha Tanakon volt.

A békési iskola megtekintése után, a delegáció két tanórát is meglátogatott. Az 5. a osztályban angol, a 4. a osztályban környezetismeret órát néztek meg, ahol a gyermekek rendkívül aktívan vettek részt az interaktív tevékenységekben, az intézmény vezetésének nagy büszkeségére. Miután az Reményhír Intézmény igazgatónője részletesebben is bemutatta az oktatási területeket, a thaiföldi vendégek békési sajátosságú ajándékokkal, kosárral és lekvárral, valamint a gyerekek által készített alkotásokkal lettek köszöntve, amit ők maguk is a diákoknak átnyújtott meglepetéssel viszonoztak.

A látogatás során a thaiföldi pedagógusok kifejezték cserekapcsolatokra való nyitottságukat, amit a Reményhír Intézmény vezetése örömmel fogadott, biztosítva vendégeit, hogy készek egy gyümölcsöző partneri kapcsolat kialakítására és ápolására.

Patkás Rita

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »