logo

Március elején ismét Eger, közelebbről a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, illetve a Hotel Eger & Park adott otthont a Hungarian Para Open nevet viselő nemzetközi mozgáskorlátozott versenynek, melyen a nevezések alapján huszonegy ország több mint száz indulója vett részt. Madarász János, a Mozgássérültek Heves Megyei Egyesületének elnöke hívta fel két hónappal ezelőtt az MPE OCM Segítő Szolgálat verpeléti telephelyét, hogy segítségünket kérje a francia Thomas Vincent nevű mozgássérült fiatalember reggeli és esti időben történő gondozásához.

Balogh Zoltán a verpeléti telephely adminisztrációs munkatársa e-mailen keresztül vette fel a kapcsolatot Thomas-szal. Pár soros rövid bemutatkozó után a legszükségesebb várható teendőket, valamint a találkozóhelyet egyeztették angol nyelven. A váltott levelek mellékleteként néhány fényképet cseréltek egymással.

Reggelente lábtorna, mosakodás, tisztálkodás, reggeli gyógyszerek beadása, öltöztetés, derékfűző felhelyezése, kerekesszékbe való kiültetés volt Zoli feladata, esténként pedig gyógyszerek kiosztása, vetkőztetés, lefekvésben segítés, másnapi ruhák előkészítése. Bár kevés időt töltöttek együtt, örülünk, hogy segíthettünk. Thomas Vincent az egyéni asztalitenisz versenyt megnyerte, aminek egy kicsit Zoli és a Segítő Szolgálat is része volt.

Ebben az évben Londonban lesz a paralimpia, sok sikert kívánunk Thomasnak és a magyar paralimpikonoknak is!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »