lepratelep20110711_01

„És ímé eljövén egy bélpoklos, leborula előtte, mondván: Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem. És kinyújtván kezét, megilleté őt Jézus, mondván: Akarom, tisztulj meg. És azonnal eltisztult annak poklossága.” (Máté 8,2-3)

Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálata és a Hajnalcsillag Missziós Alapítvány közös látogatást tett Tichilesti-ben (Románia) Európa utolsó lepratelepén. Az ország délkeleti részén, a Duna deltavidékén lévő Tichilesti faluban 19 leprás él a külső világtól teljesen elzártan. Ők már megszokták itt, nem vágynak vissza a társadalomba, igaz, a társadalom nem is fogadná be őket.

„A lepra (más néven: Hansen-betegség) a bibliai idők óta ismert(bélpoklos) fertőző betegség. Súlyosan torzító bőrgyulladás, perifériás idegkárosodások és progresszív testi és szellemi leépülés jellemzi. A világon jelenleg mintegy 10-12 millió leprás beteg él, döntő többségükben a trópusi országokban, különösen Afrikában és Dél-Amerikában. A betegeket a társadalomtól többnyire elkülönítik. Ennek részben járványügyi okai vannak, másfelől a társadalom mindenhol megköveteli az elkülönítésüket.” (Dr. Elek Csaba, Dr. Szemerédy Viktória)

Missziónk látogatásának célja elsősorban az örömüzenet hirdetése volt, valamint a Szeretetszolgálat által beszerzett élelmiszer- és egyéb adományok célba juttatása. Ebben segítette munkánkat Nyári Jenő, a Hajnalcsillag Missziós Alapítvány vezetője, aki immár harminc éve nem csak hirdeti, hanem cselekszi Urunk Jézus parancsát.

Békési Endre, az MPE Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálatának vezetője így nyilatkozik: „Istennek valóban nincs háta! Minden előtte van, mindent lát és a kezében tart. Ezeknek az embereknek a szemében örömöt láttam, megbékélést, megnyugvást, de nem láttam egyikük szemében sem zúgolódást, vagy háborgást!”

Sötét Lászó evangélista Isten csodálatos szeretetéről és gondviseléséről beszél, amit már néhányan meg is tapasztalhattak a valamikor ott működött Baptista Misszió által létrehozott imaházban.

 lepratelep20110711_02

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések