tininap20160304_01

Idén az első tininapot különleges módon március 4-én tartottuk a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolában, amire egy külsős szervezetet hívtunk meg. A BIB (Bibliai Barangolások) nagyon szívesen vállalta ezt a feladatot, hiszen ez pont beleillik a profiljukba. A felsős évfolyamoknak a Békés városi művelődési központ színháztermében, reggel nyolc órakor volt a kezdés, amire szinte minden diák pontosan érkezett.

Ebben a napban az volt a célunk, hogy a fiatalokkal még jobban megismertessük a Bibliát, azon belül pedig az Ószövetséget. Szabó Balázs a nap előadója, egy jól felépített prezentáció alapján vezetett végig bennünket a Biblia lapjain. Négyszer negyvenöt percet vett igénybe ez a kis kalandozás, persze tizenöt perces szünetekkel. A nap végére láthatóan elfáradtak a gyerekek, de mégis úgy gondolom, hogy már most is, de a későbbiekben is hasznukra lesz az itt szerzett tudás.

Az alsós diákok számára is készültünk érdekességekkel. A délelőttben szórakoztató játékokkal és programokkal vegyes foglalkozás várta őket a Kegyelem Gyülekezetnek otthont adó épületben, a Szarvasi út 15. szám alatt. Akadály pálya, ügyességi feladatok és egy bibliai történet előadása szolgált programként a vidám nebulóknak. Természetesen a közös éneklés sem maradhatott el, illetve a rövid Biblia alapú tanítás, ami Jézus Jeruzsálembe való bevonulását tárta az alsósok elé, újszerű köntösben. A gyerekek azzal a gazdag tudással lehetek többek, hogy mindegy mennyire gondoljuk magunkat alkalmatlannak, ha Jézusnak megfelelt egy szamárcsikó ahhoz, hogy bevonuljon Jeruzsálembe, mi is megfelelőek vagyunk neki. Sőt, bátran kijelenhetjük magunkról, „Az Úrnak szüksége van ránk!”

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések