logo

Március 10-én az MPE OCM munkatársai ismét a tiszabői gyülekezetben szolgáltak. A főként romákból álló gyülekezeti alkalmakra 20–25 ember szokott ellátogatni. A fűtetlen terem ellenére is közel húszan jelentek meg, hallgatni az igehirdetést.

Az igei gondolatok a Királyok második könyvéből hangzottak el, a nagy szíriai hadvezérről Naamánról, aki leprás lett. A hadvezérnek meg kellett alázkodnia hogy eljuthasson Elizeus prófétához, de még nagyobb alázat kellett ahhoz, hogy megtisztuljon a leprától. Mivel Szíria és Izrael királya hadban álltak ebben az időben, el kellett mennie az ellenség területére, ahol gyógyulást remélt. Naamántól azt kérte a próféta, hogy merítkezzen be hétszer a Jordán vizébe. A Jordán folyó nem arról volt híres, hogy szép tiszta vize lett volna, hanem sáros és piszkos. Viszont amikor Naamán engedelmeskedett, megtisztult a bőre, olyan lett mint a gyermeké.

Amennyiben mi is meg szeretnénk tisztulni a bűn leprájától, meg kell aláznunk magunkat, a mindenható Isten előtt, és meg kell hogy tegyük amit kér tőlünk. Csakis így fogunk meggyógyulni, megszabadulni,és nyerni örök életet. Azonosulnunk kell Isten akaratával és céljaival. Tegyük, ami Isten elvár tőlünk!

S. L.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések