„Mi van a te házadban?”- tette fel a kérdést Elizeus próféta az özvegyasszonynak (II. Királyok 4:2). Mi maradt meg az életünkben, amit Isten fel tud használni? – hangzott el a lényegre törő kérdés december elsején Tiszabőn és Tiszaburán, az MPE OCM gyülekezeteiben.

Vegyes korosztály képviseltette magát, és igen aktívan vettek részt az istentiszteleten, hiszen közben több kérdést is föltettek, melyekre igyekeztünk a Biblia világosságában válaszolni.

Nagyon sok özvegy és szegény asszony élt abban az időben is, de ennek az asszonynak a története megmaradt számunkra. Vajon miért pont ő volt a „kiválasztott”? Ez az asszony nagy szegénységében nem a szörnyű jövőt várta családjával, miután elveszítette férjét, hanem elkezdte magában felépíteni a hitet! Hitt Isten csodatévő erejében, mert a hit jót vár. Megragadta a próféta szavait és mindent azok szerint tett. Ezért ki tudta fizetni az adósságát, gyermekeinek nem kellett rabszolgává lenni.

Isten akarata számunkra is az, hogy higgyünk az Ő szabadításában. Ha pedig hiszünk, nem maradhatunk továbbra is pesszimisták, hanem bíznunk kell. Betölt az isteni békesség és jót kezdünk el várni. A kitartó hitnek pedig meglátjuk az eredményét!

Sz. R.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések