Pünkösdkor az Atya által megígért Szent Lélek elküldését ünnepeljük: „Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság lelkét, akit a világon nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri: ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz.” – hangoztatta június 8-án Tiszabőn és Tiszaburán Antóni Ernő, az MPE OCM missziós munkatársa.

De ki is Ő valójában? Miért jött?

– A Szent Lélek egy személy, és nem egy erő. Van akarata, van értelme, és van érzelme. Azért jött, hogy leleplezze a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az élet. Ő az, aki tanít, és eszünkbe juttatja azt, amit tanultunk. Bizonyságot tesz Jézusról. Dicsőíti a Fiút, kijelent üzeneteket, s ajándékokat oszt. – Antóni Ernő beszélt a Szent Lélek fontosságáról i, ismertette, hogy mi történt az első Pünkösdkor. Ugyanakkor tudatta mindenkivel, hogy miért és hogyan kell nekünk betöltekezni.

A Szent Lélek a hívőben lakik, de nem biztos, hogy be is tölti őt teljesen. A betöltekezés nem más, mint az életem átadása.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések