„A mi testtől született, test az, és a mi Lélektől született, lélek az.” (Jn. 3,6)

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió tiszabői gyülekezete ismét bemerítésre készül. Ezért a zsúfolásig megtelt teremben, igehirdetésünk témája a nem látható dolgokról, vagyis a Lélektől és víztől való újjászületésről szólt.

Az emberek gondolkodását nagymértékben a látható dolgok határozzák meg. Hogyan öltözködünk, milyen házban lakunk, milyen autóval járunk. Sokszor észre sem vesszük, hogy a körülményeink láthatatlan rabláncra vernek bennünket: csak a fizikai világra figyelünk s közben nem értjük, hogy miért vagyunk boldogtalanok. Azt gondoljuk, hogy a boldogságunk mértéke attól függ, hogy mennyi minden van a birtokunkban, hogy mennyi dologra mondhatom azt, hogy ez az enyém.

„Szükség néktek újonnan születnetek!” – mondja Jézus egy izraelita tanítónak, Nikodémusnak. Szükséges, hogy a gondolkodásmódotokat megváltoztassátok, hogy ne a gazdagság, vagy szegénység mondja meg, hogy ki mennyit ér! De, hogyan lehetséges ez? Isten kegyelme és szeretete által, ha ebben a szeretetben felismered bűnös, megváltásra szorult állapotodat!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések