Harmincegyen öltöttek fehér ruhát Verpeléten, hogy bemerítkezéssel is megpecsételjék szövetségüket Jézus Krisztussal. A bemerítkezők között olyanok is akadtak, akik a kábítószer függőségükből szabadultak meg a megtérésük után.

Tíz településről harmincegy bemerítkező döntött Jézus Krisztus követése mellett április 22-én Verpeléten. Öt házaspár, és egy Ukrajnából érkezett menekült férfi is a bemerítkezők között volt.

„Öröm számunkra a bemerítkezők nagy száma, akik a legkülönfélébb élethelyzetekből érkeztek. Voltak, akik drogfüggőségben éltek a megtérésükig, az elmúlt hónapokban viszont sikerült megszabadulniuk a kábítószer fogyasztásból, de olyanok is akadtak közöttük, akik korábban házasság nélküli kapcsolatban éltek, de a bemerítő medencébe már házasként léptek be” – emelte ki Berki András az MPE OCM Keresztény Élet Központ Gyülekezet lelkipásztora, aki elmondta, hogy egy Ukrajnából érkezett menekült férfi is döntött itt tartózkodása idején a megtérés, és a bemerítkezés mellett.

Az ünnepi istentiszteleten Péter Pál zákányszéki lelkipásztor tartott igehirdetést a zsúfolásig megtelt teremben, ahol közel háromszázan vettek részt az eseményen. A közönség soraiból néhányan ezen az alkalmon döntöttek Jézus Krisztus követése mellett. Heves megyében három új településen jelent meg a misszió a közelmúltban, ahol megkezdődött illetve megkezdődhet a gyülekezetplántálás.

Reménységünk szerint ebben az évben lesz még bemerítési alkalom, már most is vannak újabb jelentkezők. Örömmel tölt el bennünket, hogy elindult egy megújulási folyamat, egyre növekszik a megtérők száma a környező településeken. A harmincegy bemerítkezőből tizennégyen Átányból érkeztek, ezen a településen elkezdődött egy kisebb fajta ébredés” – fogalmazott Berki András.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. június 1.
 • 2023. június 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. június 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2023. június 1. 18:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Határok nélkül Mátészalkán

Több mint félezer résztvevővel rendezték meg Mátészalkán az l. Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferenciát. A Pünkösdi Cigánymisszió kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartja a Kárpát-medencében élő

Elolvasom »
Isten tervei a cigánysággal

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »