Harmincegyen öltöttek fehér ruhát Verpeléten, hogy bemerítkezéssel is megpecsételjék szövetségüket Jézus Krisztussal. A bemerítkezők között olyanok is akadtak, akik a kábítószer függőségükből szabadultak meg a megtérésük után.

Tíz településről harmincegy bemerítkező döntött Jézus Krisztus követése mellett április 22-én Verpeléten. Öt házaspár, és egy Ukrajnából érkezett menekült férfi is a bemerítkezők között volt.

„Öröm számunkra a bemerítkezők nagy száma, akik a legkülönfélébb élethelyzetekből érkeztek. Voltak, akik drogfüggőségben éltek a megtérésükig, az elmúlt hónapokban viszont sikerült megszabadulniuk a kábítószer fogyasztásból, de olyanok is akadtak közöttük, akik korábban házasság nélküli kapcsolatban éltek, de a bemerítő medencébe már házasként léptek be” – emelte ki Berki András az MPE OCM Keresztény Élet Központ Gyülekezet lelkipásztora, aki elmondta, hogy egy Ukrajnából érkezett menekült férfi is döntött itt tartózkodása idején a megtérés, és a bemerítkezés mellett.

Az ünnepi istentiszteleten Péter Pál zákányszéki lelkipásztor tartott igehirdetést a zsúfolásig megtelt teremben, ahol közel háromszázan vettek részt az eseményen. A közönség soraiból néhányan ezen az alkalmon döntöttek Jézus Krisztus követése mellett. Heves megyében három új településen jelent meg a misszió a közelmúltban, ahol megkezdődött illetve megkezdődhet a gyülekezetplántálás.

Reménységünk szerint ebben az évben lesz még bemerítési alkalom, már most is vannak újabb jelentkezők. Örömmel tölt el bennünket, hogy elindult egy megújulási folyamat, egyre növekszik a megtérők száma a környező településeken. A harmincegy bemerítkezőből tizennégyen Átányból érkeztek, ezen a településen elkezdődött egy kisebb fajta ébredés” – fogalmazott Berki András.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »