felkeszito

Kömlői Jelenlét Pontunkon figyelemmel kísérjük a hozzánk betérő gyerekek tanulmányi előmenetelét. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyermekekben lévő képességek, ajándékok kiaknázásra kerüljenek, hogy gyümölcsöző életet tudjanak élni. A településen talán a legnagyobb kihívást a korai iskolaelhagyás, illetve a képességekhez képest alacsony iskolai végzettség jelenti.

A nyár végén a gyerekeknek felajánlottuk, hogy a tanévre készülve játékos, mégis  tartalmas feladatokat oldunk meg velük. Sor került az alapképességek emlékeztető jellegű gyakorlására matematikából, írásból és olvasásból is.

A gyakorlás az általános felkészítés mellett egyes tanulóknál konkrét, pótvizsgára való felkészítést is jelentett. Örömmel mondhatjuk, hogy aki bejött hozzánk tanulni, annak sikerült évfolyamot ugrani! Nem véletlenül, hiszen a képességeik nem pótvizsgára, hanem dicséretre kellene juttassák a gyerekeket, de meg kell tanulniuk hinni a sikerben, hinni önmagukban, és hinni abban, hogy aki segítségül hívja az Úr nevét, azt Ő meghallgatja és cselekszik az életében.

Reméljük, hogy mindezt megtanulják a gyerekek, és hasznukra lesz a középiskolai, illetőleg a főiskolai felvételijüknél is! Úgy legyen!

A rendszeres együtt-tanulás az új tanévben is folytatódik. Van tennivaló, de a gyerekek egyre jobban értik, milyen fontosak az alapok és jól fogadják a felajánlott segítséget.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »