sajtotajekoztato

Július 1-től a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója (MPE OCM) által alapított Reményhír Intézményfenntartó Központ fenntartásában működik tovább a békési Hunyadi téri óvoda – jelentette be a fenntartóváltással kapcsolatos szerda délutáni sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor.

Békés polgármestere elmondta, mindez újabb komoly lépést jelent a közös munka tekintetében, illetve az adott városrész számára is kedvező hatással lesz. Az előzményekkel kapcsolatban felelevenítette: az MPE OCM tavaly kereste meg az önkormányzatot azzal az elképzeléssel, hogy átvennék az óvodát.

– A gyermekek, a pedagógusok, a dolgozók és a szülők számára is előremutató jövőképet vázoltak fel – folytatta a gondolatot Kálmán Tibor. – Számos egyeztetés történt a kérdésben, mind a dolgozók, mind a szülők egyöntetűen támogatták az elképzeléseket. Mint mondta, mindez azért is óriási lehetőség a pedagógusok és az érintett családok szemszögéből egyaránt, mert az óvoda eddig is meglehetősen szegregált területen dolgozott, amihez az új fenntartó mind szakmailag, mind az anyagi bázis előteremtése terén komoly forrásokat tud mozgósítani. Úgy vélekedett, a döntéssel újabb komoly lépést tesznek a város sokszínű oktatásának további fejlesztése terén.

Új fenntartó működteti tovább a békési óvodát 1
Fotó: Gapix

Durkó Albert misszióvezető elmondta, 2012 óta látnak el oktatási-nevelési feladatokat a városban, működtetik az Eötvös iskolát és az Epreskerti óvodát.

– Fontos célkitűzésünk, hogy ne csupán a gyerekek felé szolgáljunk, hanem a gyülekezeti-egyházi háttéren keresztül a családokat is elérjük, segítsük – vázolta. Kiemelte, tevékenységük fókuszában a tehetséggondozás áll, hiszen „minden gyermekben ott a kincs, a gyémánt, a talentum”, legyen szó zenei, képzőművészeti, sportbeli vagy irodalmi tehetségről. Kifejtette, zászlóshajók szeretnének lenni, aminek részeként olyan mintát adnak a gyerekeknek, a családoknak, amelyet követni lehet. Hangsúlyozta, munkájukban a jövő kihívásait álmodnák meg, és azért dolgoznak, hogy az iskolapadból kikerülve a gyerekek húzóerői legyenek a társadalomnak.

Szerző: Papp Gábor

Forrás: www.beol.hu

Fotó: Gapix

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »