ujtanev2014910_01

Szeptember 5-én immár negyedik alkalommal szerveztek az MPE OCM felelős missziós munkatársai ifjúsági napot a békési Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolájában.

Jól eső érzés volt a gyerekekkel, az iskolában pedagógusaival együtt feleleveníteni, visszaemlékezni az előző együtt töltött alkalmakra. Ebben egy rövid, pörgős, fényképekből összeállított videó levetítése volt segítségünkre.

A diáksággal a megszokott módon, alsós illetve felsős osztályokra bontva, külön-külön foglalkoztunk. A közös játékkal töltött időben, osztályonként más-más műfajban, ugyanazt a mesét előadva élvezhettük a gyerekek kreativitását és művészi kifejező készségét. Az alsósok a „Három kismalac”, a felsősök a „Hamupipőke” című mesék adaptációit játszották el az iskolatársakból álló közönség örömére és hangos tetszés nyilvánítása közepette. Igazán jól szórakoztak egymás „színészi alakításán”. Köszönet illeti a felkészülésben őket segítő pedagógusokat is a spontán darabok létre jöttében.

„Új kezdet”, ezt a címet adtuk az egész ifjúsági napnak, párhuzamot állítva az új tanév kezdete és a kereszténység legfontosabb üzenete között. Ez pedig nem más, mint az a kegyelmi lehetőség és ajándék, hogy Istennel újra kezdhetjük elrontott, bűnös életünket. Az iskolások felé közvetített üzenet középpontjában ismét Jézus Krisztus személye állt, aki kereszthalálával lehetővé tette mindenki számára, hogy bűnbocsánatban részesüljön, és Isten szeretetét megismerje, megérezze és folyamatosan tapasztalja. Ennél a szeretetnél nincs nagyobb ezen a világon, ez a legerősebb fegyver, a legnagyobb hatalom. Célunk és vágyunk, hogy ez hassa át az iskolában lévők mindennapjait és átformálja életüket.

Fajó Attila  

Fotó: Vári László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések