ujkigyos-evangelizacio-2014-01

Evangélizációs alkalmat szervezett az MPE OCM Újkígyóson a napokban. A meghívott előadó Péter Pál, zákányszéki lelkipásztor beszédében a bibliai Bartimeus gyógyulásáról és annak öröméről beszélt.

Akarsz-e meggyógyulni? – tette fel a kérdést a lelkipásztor. Társadalmunkban sok a beteg és sokan kívánnak meggyógyulni. De az Istennel való kapcsolatot mellőzik. Mindehhez a gondolkodásunkon kell csupán változtatni. Fel kell tudni vállalni, hogy az igazi életre vakok vagyunk. Isten szabadítására van szükségünk a gyógyuláshoz. Ezért szükséges nekünk is teli torokból kiáltani Istenhez. Félretéve előítéletet, szégyent, nemtörődömséget, mert ez vakságot jelent a mi esetünkben. Ekkor jön el az öröm üzenete: „Jöjj, mert hív téged az Úr” – mondta Péter Pál.

A történetben szereplő vak Bartimeust gátolta a tömeg, hogy Jézushoz közelebb menjen. Ő mégis kiáltott a gyógyulásért Jézushoz. Meg is gyógyult. Téged gátol valaki vagy valami, hogy közeledj Jézushoz? Látod a lehetőséget a gyógyulásra? Akkor kiálts!

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
20210726_084803
A szív ereje

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA kérés érkezett, miszerint egy környékbeli férfi egészségromlása miatt állás és lakhatásiproblémával küzd.Szervezés és az összefogás eredményei:Egy helybéli lakos azonnali segítséggel ajánlott fel állást, majd a

Elolvasom »
20210726_084803
A célunk, segíteni!

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA beérkező kérelmek körültekintő feldolgozása után, néhány esetben családlátogatással egybekötve is kerülhetnek teljesítésre a kérések. A családok meglátogatása bizalmi alapon történik,

Elolvasom »