nepfoiskola20130320_01

2012. november 24-én új évfolyamot indított a Reményhír Alapítvány és az MPE OCM által szervezett Keresztény Népfőiskola. A felekezetközi oktatás helyszínéül a Gyula városában található Reményhír Intézmény Bay Zoltán Informatikai Szakközépiskola Intézményegység szolgál. Az évfolyam 24 fővel indult és reménységünk szerint mindannyian el is végzik a kétéves képzést.

A csoport többsége a gyulai és az eleki Áldás Gyülekezet tagja, de van a békési Kegyelem Gyülekezetből és a gyulai Baptista Gyülekezetből is hallgató. Az oktatás havi két szombatot vesz igénybe, amelyen szinte az összes hallgató részt vesz. A tanulók nagyon érdeklődőek és kitartó figyelemmel követik az egész napos előadásokat. Idén a két fő tantárgy az ószövetségi Bibliaismeret és a Fundamentális teológia.

Minden tantárgyat a témában jártas és képzett tanár oktat. Az Ószövetségi bibliaismeret előadója Markó István, a Fundamentális teológiáé pedig Majláth Attila.

A Keresztény Népfőiskola célja, hogy az oktatásban résztvevők ne csak jó bibliaismeretet szerezzenek, hanem személyes üzenetet kapjanak, fontosnak tartjuk, hogy  jó közösség alakuljon a hallgatók és a tanárok között, ezért az előadási napokon közösen imádkozunk, bátorítjuk és buzdítjuk egymást.

2012-ben az utolsó előadási nap december 15., de januárban folytatjuk tovább.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »