Ismét Ukrajnában jártak május 23-án a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai, akik az ERDO kanadai keresztény segélyszervezet támogatásával igyekeztek enyhíteni a háború miatt nehéz helyzetbe került családok mindennapjain.

A jótékonysági akciósorozat keretében az elmúlt hónapokban több alkalommal is sor került csomagosztásra, azért hogy tartós élelmiszerekkel, ruhaneművel, gyógyszerekkel, használati tárgyakkal segítsenek a rászorulókon a missziósok.  

A segélycsomagokat az ERDO kanadai segélyszervezeten keresztül tudtuk biztosítani, akik két részletben nyújtottak támogatást kifejezetten az Ukrajnában élő cigány lakosság megsegítésére. A projekt tavaly nyáron indult és ez idő alatt közel kétezer csomagot osztottunk szét. A csomagosztást a Kárpátaljai Második Esély Alapítvány segítségével tudtuk megvalósítani, akik helyben kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek. Ez a kapcsolat nagy segítség volt abban, hogy a csomagok oda jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk– emelte ki Gálné Erdész Orsolya projektigazgató.

A Pünkösdi Cigánymisszió a háború kitörésének első napjától aktívan kiveszi részét a menekültek támogatásában. Eddig több mint ezer ember számára nyújtottak szállást, ellátást Magyarországon, de emellett a vezetők úgy döntöttek, hogy a hazájukban maradt rászoruló embereket is támogatják. Bár a mostani jótékonysági akciósorozat véget ért, de Durkó Albert misszióvezető elmondta, hogy a jövőben is keresik a lehetőséget arra, hogy a határon túl élő nehéz helyzetben lévő családok felé adománnyal és lelki-szellemi táplálékkal is szolgáljanak.

Fontos célunk, hogy az adománycsomagokon túl embertársaink találkozzanak azzal az örömhírrel, hogy minden nehézségük ellenére Isten szereti őket. A reménység követei szeretnénk lenni ezeken a helyeken is” – fogalmazott Durkó Albert.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. április 18.
 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Komoly kihívások várnak a fiatalokra

Izgalmas és tanulságos előadásokkal, értékes gondolatokkal szolgált a résztvevők számára a Pünkösdi Cigánymisszió központjában megrendezett ötödik „Lélekben rendben” esemény, amelynek résztvevői ezúttal  a

Elolvasom »