Ismét Ukrajnában jártak május 23-án a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai, akik az ERDO kanadai keresztény segélyszervezet támogatásával igyekeztek enyhíteni a háború miatt nehéz helyzetbe került családok mindennapjain.

A jótékonysági akciósorozat keretében az elmúlt hónapokban több alkalommal is sor került csomagosztásra, azért hogy tartós élelmiszerekkel, ruhaneművel, gyógyszerekkel, használati tárgyakkal segítsenek a rászorulókon a missziósok.  

A segélycsomagokat az ERDO kanadai segélyszervezeten keresztül tudtuk biztosítani, akik két részletben nyújtottak támogatást kifejezetten az Ukrajnában élő cigány lakosság megsegítésére. A projekt tavaly nyáron indult és ez idő alatt közel kétezer csomagot osztottunk szét. A csomagosztást a Kárpátaljai Második Esély Alapítvány segítségével tudtuk megvalósítani, akik helyben kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek. Ez a kapcsolat nagy segítség volt abban, hogy a csomagok oda jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk– emelte ki Gálné Erdész Orsolya projektigazgató.

A Pünkösdi Cigánymisszió a háború kitörésének első napjától aktívan kiveszi részét a menekültek támogatásában. Eddig több mint ezer ember számára nyújtottak szállást, ellátást Magyarországon, de emellett a vezetők úgy döntöttek, hogy a hazájukban maradt rászoruló embereket is támogatják. Bár a mostani jótékonysági akciósorozat véget ért, de Durkó Albert misszióvezető elmondta, hogy a jövőben is keresik a lehetőséget arra, hogy a határon túl élő nehéz helyzetben lévő családok felé adománnyal és lelki-szellemi táplálékkal is szolgáljanak.

Fontos célunk, hogy az adománycsomagokon túl embertársaink találkozzanak azzal az örömhírrel, hogy minden nehézségük ellenére Isten szereti őket. A reménység követei szeretnénk lenni ezeken a helyeken is” – fogalmazott Durkó Albert.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. május 31.
 • 2023. május 31. 18:00

  Esemény: Eleki házi csoport (Elek, Sport tér 8.)

  Helyszín:


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Bibliatanulmányozás Egerszalókon

  Helyszín: Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Egerbakta

  Helyszín: Egerbakta, Magyarország


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Nyírkáta

  Helyszín: Nyírkáta, Magyarország


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Nyírmihálydi

  Helyszín: Nyírmihálydi, Magyarország


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Szeged

  Helyszín: Szeged, Magyarország


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Verpelét

  Helyszín: Verpelét, 3351 Magyarország


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolt

  Helyszín: Kompolt, Deák F. utca 2.


   

 • 2023. május 31. 19:00

  Esemény: Istentisztelet Tarnabodon

  Helyszín: Tarnabod, Rákóczi u. 37.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Határok nélkül Mátészalkán

Több mint félezer résztvevővel rendezték meg Mátészalkán az l. Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferenciát. A Pünkösdi Cigánymisszió kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartja a Kárpát-medencében élő

Elolvasom »
Isten tervei a cigánysággal

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »