vezetoi-talalkozo20171017_01

Ez év folyamán indult el a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szervezésében és rendezésében az úgynevezett „Vezetői találkozók” sorozat. A cél gyakorlati, a mindennapos misszió munka során felmerülő problémás, nehezen kezelhető kérdésekre, helyzetekre való válaszadás és felkészítés. 

Minél több, a terepen dolgozó cigány vezetővel tartott személyes kapcsolat az, ami az értékét adja ezeknek az alkalmaknak. Bizalmi légkörben a szolgálat kihívásait megtanácskozni- együtt találni megoldásokat valóban kincset érő. A Biblia szavaival kifejezve: „… egyet akarva ugyanarra törekedjetek…” (Filippi 2,2), erre törekszik a vezető presbitérium is, mikor a helyi vezetőkkel kar öltve azon fáradozik, hogy ugyanaz az indulat legyen bennük. Egyetértésre van szükség, Isten királyságának építése közben!

A lassan egy éve jól működő találkozók során őszinte kapcsolatok alakultak, jó testközelből látni a vezetőtársak eredményeit, gyümölcseiket, azt hogyan van rájuk hatással a presbitérium támogató munkája. Az elmúlt időszak erőfeszítései, befektetései nem voltak hiábavalók, testvéreink profitálnak belőlük és önálló győzelmeket aratnak. 

A cigány emberek tömeges megtérése elképzelhetetlen cigány gyülekezeti vezetők nélkül. Ez a vágyunk, hogy olyan vezetők nőjenek fel, akik autentikusan tovább tudják vinni az Istentől kapott látást az övéik közé és a megvalósulásnak eszközei lesznek.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések