rsztop-20211005-nagyer

Közel 300 rászoruló óvodás megsegítésében működtünk közre az elmúlt hónapban. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkatársai szeptemberben öt településen: Csanádalbertiben, Királyhegyesen, Kömlőn, Kunágotán valamint Nagyéren adtak át adományokat, melyek nehéz sorsú gyermekes családok számára készültek.

2021 tavaszán jelent meg az RSZTOP-2.1.2.-21 kódszámú, „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára II.” elnevezésű felhívás, melynek célja a szegény, gyermekes családok élethelyzetének javítása természetbeni juttatások (alapvető fogyasztási cikkek) biztosítása által ez év folyamán két alkalommal. A projekt megvalósítója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület.

A program célcsoportja azok az óvodás korú gyermekek, akik a Felzárkózó Települések programba bevonásra kerülő településeken élnek. A csomagok célba juttatásában azok a szervezetek vesznek részt, akik a Felzárkózó Települések programban partnerei a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió is bekapcsolódott ebbe a munkába.

A célcsoport elérése a településeken működő óvodákon és szociális ellátórendszeren keresztül történt, elsősorban az óvodai intézmények bevonásával, akik átadták a csomagokat a gyermekeknek, illetve azok törvényes képviselőinek.

A települések visszajelzései alapján mélységes hálával és megelégedéssel vették át a családok az így kapott gondoskodást.

Ugyanennek a pályázati lehetőségnek köszönhetően a Cigánymisszió által fenntartott Reményhír Intézmény általános iskolájának közel 150 tanulója is részesülhetett ebben az adományban.

Kesjár Zsolt

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »