rsztop-20211005-nagyer

Közel 300 rászoruló óvodás megsegítésében működtünk közre az elmúlt hónapban. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkatársai szeptemberben öt településen: Csanádalbertiben, Királyhegyesen, Kömlőn, Kunágotán valamint Nagyéren adtak át adományokat, melyek nehéz sorsú gyermekes családok számára készültek.

2021 tavaszán jelent meg az RSZTOP-2.1.2.-21 kódszámú, „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára II.” elnevezésű felhívás, melynek célja a szegény, gyermekes családok élethelyzetének javítása természetbeni juttatások (alapvető fogyasztási cikkek) biztosítása által ez év folyamán két alkalommal. A projekt megvalósítója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület.

A program célcsoportja azok az óvodás korú gyermekek, akik a Felzárkózó Települések programba bevonásra kerülő településeken élnek. A csomagok célba juttatásában azok a szervezetek vesznek részt, akik a Felzárkózó Települések programban partnerei a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió is bekapcsolódott ebbe a munkába.

A célcsoport elérése a településeken működő óvodákon és szociális ellátórendszeren keresztül történt, elsősorban az óvodai intézmények bevonásával, akik átadták a csomagokat a gyermekeknek, illetve azok törvényes képviselőinek.

A települések visszajelzései alapján mélységes hálával és megelégedéssel vették át a családok az így kapott gondoskodást.

Ugyanennek a pályázati lehetőségnek köszönhetően a Cigánymisszió által fenntartott Reményhír Intézmény általános iskolájának közel 150 tanulója is részesülhetett ebben az adományban.

Kesjár Zsolt

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »