A Nyitott Kutatóműhely programsorozat keretein belül „Nincs más út” avagy az evangélium életmentő és társadalom átformáló hatása a cigánymissziókban címmel rendeztek hitéleti, tudományos fórumot a Pünkösdi Cigánymisszió békési központjában. A fórum szervezője a Pünkösdi Cigánymisszió, a Cigány Módszertani és Kutató Központ valamint a Mégis remény Egyesület volt.

„A Nyitott Kutatóműhely célja, hogy a Cigány Módszertani és Kutató Központ keretein belül tudományos, szakmai munkákat, platformokat hívjon életre, amelyek alkalmasak lehetnek, hogy a cigánymissziót végző szervezeteknek tudományos hátteret biztosítsanak. Célunk, hogy az evangélium átformáló erejét be tudjuk mutatni a tudomány eszközével is” – emelte ki Surman László a CIMOK igazgatója, aki hozzátette, hogy a mostani találkozó fő célja volt, hogy olyan Magyarországon működő cigánymissziós szervezeteket hívjanak meg, amelynek tagjai folyamatosan szolgálnak a cigányság felé.

Durkó Albert a Pünkösdi Cigánymisszió vezetője hangsúlyozta, hogy szükség van az összefogásra, hogy Isten szeretetével megismertessék a cigányságot, akik körében, nagy éhség van az evangélium felé.

Fontosnak tartom, hogy a cigánymissziós területen dolgozó egyházak, közösségek együtt tudjanak munkálkodni, hiszen nagy szükség van mindenkire, egyedül egyikünk sem bírná el ezt a feladatot. A mostani találkozón is szeretnénk összehangolni a tevékenységeinket, megosztani a céljainkat a hatékony munka érdekében” – fogalmazta meg Durkó Albert. 

Az konferencián elhangzott előadások anyagai a jövőben írásban is elérhetőek lesznek a Cigány Módszertani és Kutató Központ honlapján. Az egyházak közötti hatékonyabb együttműködés érdekében a Nyitott Kutatóműhely programjai a jövőben is folytatódnak majd.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 4.
 • 2023. december 4. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »