komlogyereknap

Május utolsó délutánján élettel és vidámsággal telt meg a kömlői Jelenlét Pont udvara, a “Felzárkózó települések” program munkatársai színes gyermeknapi rendezvénnyel várták a családokat.

A hónapokon át tartó pandémia után megvalósult Kömlőn az első, nagy izgalommal várt közösségi program, a “Felzárkózó települések” program bázisán, a Jelenlét Pontban. A gyermeknapon megközelítőleg 180 fő vett részt, akik többségében a település szegregátumában élnek. Nagy öröm, hogy hosszú idő óta végre ilyen formában is sikerült elérni a helyi lakosságot, különösen, hogy ilyen szép számmal érkeztek és töltötték meg mosolyukkal a családok a közösségi tér kertjét.

Az állatok világa tematikájú szabadtéri eseményen a gyermekek és szüleik, kísérőik egyaránt jól érezték magukat. Több mint százan járták végig és teljesítették a négyállomásos “Állati nyomozó” kalandjáték könnyed próbatételeit, lelkesen gyűjtögetve menetlevelükbe a pecséteket, melyek megszerzése után beválthatták azt jól megérdemelt, apró meglepetésekre. A kreatív sátrakban különféle kézműves technikákkal ismerkedtek meg a résztvevők; kicsik és nagyok közösen festettek, vágtak, ragasztottak, majd büszkén vitték haza magukkal a saját kézzel készített, állatokat formáló alkotásaikat. Óriási sikert aratott a dísz- és egzotikus állatok bemutatója, ahol a törpenyúl és selyemtyúk simogatása mellett minden korosztály rácsodálkozott a – korábban testközelből még nem látott – madárpókra, szakállas agámára, gekkóra, sőt, minden bizonnyal valódi boa is most került először a bátrabbak nyakába. A népszerű arcfestő sátorban állatok bőrébe bújhattak a gyerekek, így sok kicsi lepke, cica, tigris kacagása töltötte meg a közösségi tér udvarát. Persze néhány pókember is akadt köztük, elvégre a pók is állat. A legkisebbek játszószőnyegen találtak izgalmas, színes eszközöket. Természetesen a közös éneklés és koreográfia tanulás, valamint a pizza sem maradt el.

Közösségi élményeket illetően nagyszerű kezdetet jelentett ez a nap, mely sikeréhez a Jelenlét Pont munkatársai mellett számos önkéntes segítő és Kömlő lelkes lakossága is hozzájárult. Mindannyian várjuk a folytatást.

Kékvölgyi Noémi

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »