komlogyereknap

Május utolsó délutánján élettel és vidámsággal telt meg a kömlői Jelenlét Pont udvara, a „Felzárkózó települések” program munkatársai színes gyermeknapi rendezvénnyel várták a családokat.

A hónapokon át tartó pandémia után megvalósult Kömlőn az első, nagy izgalommal várt közösségi program, a „Felzárkózó települések” program bázisán, a Jelenlét Pontban. A gyermeknapon megközelítőleg 180 fő vett részt, akik többségében a település szegregátumában élnek. Nagy öröm, hogy hosszú idő óta végre ilyen formában is sikerült elérni a helyi lakosságot, különösen, hogy ilyen szép számmal érkeztek és töltötték meg mosolyukkal a családok a közösségi tér kertjét.

Az állatok világa tematikájú szabadtéri eseményen a gyermekek és szüleik, kísérőik egyaránt jól érezték magukat. Több mint százan járták végig és teljesítették a négyállomásos „Állati nyomozó” kalandjáték könnyed próbatételeit, lelkesen gyűjtögetve menetlevelükbe a pecséteket, melyek megszerzése után beválthatták azt jól megérdemelt, apró meglepetésekre. A kreatív sátrakban különféle kézműves technikákkal ismerkedtek meg a résztvevők; kicsik és nagyok közösen festettek, vágtak, ragasztottak, majd büszkén vitték haza magukkal a saját kézzel készített, állatokat formáló alkotásaikat. Óriási sikert aratott a dísz- és egzotikus állatok bemutatója, ahol a törpenyúl és selyemtyúk simogatása mellett minden korosztály rácsodálkozott a – korábban testközelből még nem látott – madárpókra, szakállas agámára, gekkóra, sőt, minden bizonnyal valódi boa is most került először a bátrabbak nyakába. A népszerű arcfestő sátorban állatok bőrébe bújhattak a gyerekek, így sok kicsi lepke, cica, tigris kacagása töltötte meg a közösségi tér udvarát. Persze néhány pókember is akadt köztük, elvégre a pók is állat. A legkisebbek játszószőnyegen találtak izgalmas, színes eszközöket. Természetesen a közös éneklés és koreográfia tanulás, valamint a pizza sem maradt el.

Közösségi élményeket illetően nagyszerű kezdetet jelentett ez a nap, mely sikeréhez a Jelenlét Pont munkatársai mellett számos önkéntes segítő és Kömlő lelkes lakossága is hozzájárult. Mindannyian várjuk a folytatást.

Kékvölgyi Noémi

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 5.
 • 2023. december 5. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »