komlogyereknap

Május utolsó délutánján élettel és vidámsággal telt meg a kömlői Jelenlét Pont udvara, a „Felzárkózó települések” program munkatársai színes gyermeknapi rendezvénnyel várták a családokat.

A hónapokon át tartó pandémia után megvalósult Kömlőn az első, nagy izgalommal várt közösségi program, a „Felzárkózó települések” program bázisán, a Jelenlét Pontban. A gyermeknapon megközelítőleg 180 fő vett részt, akik többségében a település szegregátumában élnek. Nagy öröm, hogy hosszú idő óta végre ilyen formában is sikerült elérni a helyi lakosságot, különösen, hogy ilyen szép számmal érkeztek és töltötték meg mosolyukkal a családok a közösségi tér kertjét.

Az állatok világa tematikájú szabadtéri eseményen a gyermekek és szüleik, kísérőik egyaránt jól érezték magukat. Több mint százan járták végig és teljesítették a négyállomásos „Állati nyomozó” kalandjáték könnyed próbatételeit, lelkesen gyűjtögetve menetlevelükbe a pecséteket, melyek megszerzése után beválthatták azt jól megérdemelt, apró meglepetésekre. A kreatív sátrakban különféle kézműves technikákkal ismerkedtek meg a résztvevők; kicsik és nagyok közösen festettek, vágtak, ragasztottak, majd büszkén vitték haza magukkal a saját kézzel készített, állatokat formáló alkotásaikat. Óriási sikert aratott a dísz- és egzotikus állatok bemutatója, ahol a törpenyúl és selyemtyúk simogatása mellett minden korosztály rácsodálkozott a – korábban testközelből még nem látott – madárpókra, szakállas agámára, gekkóra, sőt, minden bizonnyal valódi boa is most került először a bátrabbak nyakába. A népszerű arcfestő sátorban állatok bőrébe bújhattak a gyerekek, így sok kicsi lepke, cica, tigris kacagása töltötte meg a közösségi tér udvarát. Persze néhány pókember is akadt köztük, elvégre a pók is állat. A legkisebbek játszószőnyegen találtak izgalmas, színes eszközöket. Természetesen a közös éneklés és koreográfia tanulás, valamint a pizza sem maradt el.

Közösségi élményeket illetően nagyszerű kezdetet jelentett ez a nap, mely sikeréhez a Jelenlét Pont munkatársai mellett számos önkéntes segítő és Kömlő lelkes lakossága is hozzájárult. Mindannyian várjuk a folytatást.

Kékvölgyi Noémi

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. május 31.
 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
LÉLEKBEN RENDBEN – IFJ-GY-23-A-0163

Lezárult a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió IFJ-GY-23-A-0163 azonosítószámú, „Lélekben rendben” című pályázata. A projekt keretében 30 fő fiatal részvételével műhelyfoglalkozásokra került sor,

Elolvasom »