unnepikeszulodes

Színes programokkal, lelkesen készülnek a gyermekek az ünnepi időszakra, az MPE OCM által működtetett intézményekben is. A kézműves foglalkozástól, a karácsonyfa díszítésig szinte minden napra akad esemény, amelyek igazán élménygazdaggá teszik a várakozás időszakát.

A gyermekek örömére egyik program éri a másikat a Reményhír Intézmény Epreskerti és Hunyadi téri Óvodában az ünnepi készülődés jegyében.  

A napokban Mikulás-műhelyben jártunk, a roma önkormányzat képviselői ajándékkal lepték meg a gyermekeket,  a Reményhír Intézmény tanulói, és pedagógusai pedig szintén ellátogatnak majd hozzánk.  A diákok Mikulás mesékkel érkeznek az óvodásainkhoz, akiknek lehetőségük lesz találkozniuk a leendő tanítónénikkel is ” –  sorolja a programokat  Nyáriné Ruzsa Tünde intézményegység-vezető, aki kiemelte azt is, hogy a Mikulás napon, és a karácsonyi ünnepségen, maguk az óvónénik is műsorral fogják meglepni a gyermekeket,  a szülőket pedig szeretetvendégségre is várják majd. Az óvodában a fenntartó jóvoltából idén nagyon sok meglepetéssel, új játékokkal gazdagodnak majd a csoportok.

Az adventi időszak nem telik eseménytelenül a Kömlői Jelenlét Ponton sem.  

Mi is javában készülődünk a karácsonyi időszakra, a gyermekekkel közösen veszünk részt, és adunk műsort a településünkön megrendezett ünnepségeken, a Jelenlét Pontunkon pedig szeretetvendégség keretében fogunk időt tölteni a szülőkkel, és a gyermekekkel. A kézműves foglalkozások és a közös karácsonyfa díszítés szintén szerepel az események között, a misszió támogatásával pedig adományokat juttatunk el a családoknak” – ezt Pappné Bencsik Diánától, a Jelenlét Pont vezetőjétől tudtuk meg.

A kézműves foglalkozások nagy népszerűségnek örvendenek a Békési Csillagponton is, amelynek vezetője, Kovács Ilona elárulta, hogy náluk már hagyomány, hogy a hozzájuk betérő gyermekekkel közösen varázsolják ünnepi díszbe az épületet.

A hozzánk érkező gyermekek nagyon szeretik a foglalkozásokat, annál is inkább, mivel közben sokat beszélgetünk velük a karácsonyi szokásokról, arról, hogy ők hogyan is ünnepelnek az otthonukban. Vannak alkalmak, amikor a gyermekek mellett a szülők is szívesen csatlakoznak be a kézművességbe. Gyakran előfordul, hogy a gyerekekkel közösen alkotunk szerény ajándékot a családtagjaiknak, akik reméljük idén is olyan szeretettel fogadják majd a meglepetésünket, mint, amilyennel mi készítettük azokat.”

Kocsány Roland

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »