jotekonysagikoncert_plakat_lidia

Haczk Lídia néhány hónappal ezelőttig a fiatalok átlagos, mindennapi életét élte, iskolába járt, szabadidejében pedig fuvolázni tanult. Tavaly tavasszal a szülők és a fuvolatanára is észrevette, hogy valami gond van a mezőberényi fiatal lány abszolút hallásával. Az orvosi vizsgálatot követően kiderült, hogy agytörzsén jóindulatú daganat található, ami megtámadta mindkét fülét és átszőtte a hallóidegeket is.

Májusban a debreceni klinikán megműtötték a jobb fülét, ahonnan a daganat nagy részét eltávolították, bal fülét pedig gammakéssel kezelték. Sajnos ennek ellenére is mindkét fülén maradt daganat. A beavatkozás következtében felborult testének sóvíz háztartása, ami miatt lebénult a jobb arca és a kisagy ellágyult, aminek nagy részét el is kellett távolítani. A fiatal lány három hétig élet és halál között lebegett. Az orvosok szakértelme és a szülők gyógyulásba vetett hite azonban átsegítette ezen az időszakon, és felébredt a mélyaltatásból.

A műtét után Lídia teljesen mozgásképtelenné vált. Két hónap rehabilitáció következett, ami részben meg is hozta az eredményét, de a lány még mindig mozgáskoordináció-zavarral küzd. A szülők eddig is minden követ megmozgattak, de anyagi forrásaik kimerültek. Sok kezelést csak magánúton lehetne elérni, minden támogatás nagy segítséget jelentene a családnak.

A Békési Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ és az Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálata Jótékonysági Estet szervez, remélve, hogy a befolyt összegből támogatni tudjuk Lídia felépülését.

Mindenkit nagy szeretettel várunk a Békési Kulturális Központban 2015. március 14-én 16:30 órakor.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »