biblia-borton-asztal

Havonta három alkalommal van lehetőségünk meglátogatni a fogvatartottakat a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Gyulán, hogy az érdeklődők számára kis létszámú csoportokban istentiszteletet tarthassunk. Legutóbb augusztus 24-én volt erre lehetőség.

Ezen a napon csak két csoportnak tartottam alkalmat, mivel az engedélyezett kétórányi időből sokat elvett a két csoport cseréje közben eltelt várakozási idő. Ennek ellenére a szokásos módon a fiatalkorúak és a nők is aktívan csatlakoztak az énekléshez, majd érdeklődve hallgatták meg a 23. Zsoltár szavait. Ezt követően az Istenbe vetett bizalomról és hitről beszéltem az elhangzott igerész alapján. Mint általában, most is volt egy-két kérdés a fogvatartottak részéről, amikre sikerült választ adnom az Ige alapján.

Az alkalom végén megkérdezték, hogy mikor megyek újra, és szomorúan vették tudomásul, hogy ezúttal három hetet kell várniuk az újabb beszélgetésre. Ebből is látható, hogy mennyire szükségük van ezekre a rövid istentiszteleti alkalmakra.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
rik-erdoskamill-2021-22-kiemelt
Várjuk a leendő szakiskolásokat

A Reményhír Intézmény Erdős Kamill Szakképző Iskolája szeretettel várja a leendő szakiskolásokat! Családias közösség, jó hangulat, akár kiemelt ösztöndíj, elhelyezkedési lehetőségek. Havi 32

Elolvasom »