DSC_7641

A háború elől hazánkba menekült ukrán családok megsegítését tűzte ki a célul az a projekt, amit három hónappal ezelőtt indított útjára a Samaritan’s Purse Canada nevű nemzetközi keresztény szervezet támogatásával a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió. Az eddigi tapasztalatokat szakmai megbeszélés keretében vitatták meg a szolgálatban résztvevő munkatársak.

A megbeszélés elején Surman László, missziós igazgató adott tájékoztatást a jelenlévőknek, aki elmondta, hogy jelen pillanatban 137 gyülekezet és házi csoport működik a békési központú szervezet irányítása alatt, ami összességében látogatókkal, pártolókkal együtt mintegy kilencezer embert jelent, de a tervek szerint a jövőben ez a szám a háromszorosára is növekedhet. A misszió a háború kitörése után azonnal aktívan részt vett a hazánkba érkező menekültek ellátásában, gyülekezeti házakat alakítottak át szálláshellyé, étellel, ruházattal, az orvosi ellátás megszervezésével fogadták az ideérkezőket. „Összességében több, mint hétszáz menekültet láttunk el az elmúlt hónapok során. A cigány gyülekezetek tagjai, akik sokszor maguk is nehéz anyagi helyzetben vannak, az első időszakban minden terhet vállalva, munkát, anyagi áldozatokat nem sajnálva segítették a rászorulókat. Fantasztikus összefogás volt az országban, majd idővel elindult egy folyamat, amikor a menekültek egy része vagy külföldre távozott, vagy hazament, de jelenleg is számos családról gondoskodunk” – fogalmazott Surman László.

A Samaritan’s Purse Canada nevű szervezet által támogatott projekt három hónappal ezelőtt indult útjára, amelynek során szakemberek foglalkoznak a családok tagjaival, oktatási, lelkigondozói feladatokat ellátva, ugyanakkor kiemelt szerepet szánnak az evangélium átadásának is. Az eddigi visszajelzések alapján az alapítvány elégedett a magyarországi szolgálat munkájával, ezért elképzelhető, hogy a jövőben tovább folytatódik az együttműködés. A megbeszélésen a projektben résztvevő munkatársak is megosztották tapasztalataikat a jelenlévőkkel, amelyek között számos különleges történetet lehetett hallani, a foglalkozások során ugyanis sikerült valóban közel kerülni a felnőttek és a gyermekek szívéhez, nagyon sok traumafeldolgozáson vannak túl a menekültek. A misszió munkatársai a mindennapi hivatali ügyek intézésében is segítséget nyújtanak a befogadott családoknak, a következő hetek feladatai közé tartozik az gyermekek oktatási intézményekbe történő elhelyezése. 

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »