Szalkszentmártoni „Egészségnap és Bűnmegelőzési nap” alkalmunkat 2015. július 7-én délelőtt tartottuk meg, a TÁMOP-5.4.12-14/1-2015-0008 jelű „Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálat feladatellátásának fejlesztése” című projekt keretében szervezett .

A művelődési ház fedett udvarán jótékonyan mozgott a levegő, kellemesen érezhették magukat a résztvevők a kánikula ellenére. Zoboki Nóra hetednapi adventi lelkipásztor és mentálhigiénés egészségfejlesztő beszélt az egészségmegőrzés nyolc legfontosabb eleméről: táplálkozás, mozgás, víz, napfény, önuralom, levegő, pihenés és lelki egyensúly. Ezek figyelembevételével az egészség bizonyos fokig megtartható, és korlátozott mértékben, de vissza is szerezhető. Az előadás közben kérdéseket is megválaszolt előadónk, sok színes képpel könnyebben követhetővé tette az előadást.

Gyimesi László őrnagy a kunszentmiklósi rendőrség bűnmegelőzési előadója időseink számára a bűnmegelőzési kérdésekről tartott széleskörű tájékoztatást. Sok hasznos információ hangzott el az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények kivédéséről. Gyakorlati tanácsokkal és tapasztalatok megosztásával, megbeszélésével záródott az alkalom.

Az előadások közötti szünetekben egészséges ételekkel és italokkal kínáltuk ellátottainkat.   Munkatársaink gyümölcssalátát készítettek, amit időseink szívesen fogyasztottak a nagy melegben.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »